Façana de botiga de Mercadona

Mercadona col·labora amb la Cuina Familiar Comunitària de la Fundació Don Bosco a Jaén

05 de juny de 2020
  • La companyia lliura productes de primera necessitat a les cuines familiars comunitàries que la Fundació Don Bosco gestiona a Còrdova i Jaén, i que atenen prop de 350 persones.
  • Al llarg d’aquest any, Mercadona ha donat 75 tones de productes i aliments a les diferents entitats i organitzacions socials de Jaén.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu Model Responsable durant la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19. En aquest sentit, ha iniciat la seva col·laboració amb les cuines familiars comunitàries que la Fundació Don Bosco gestiona a Còrdova i Jaén capital. L'inici d'aquesta col·laboració suposa el lliurament diari de productes frescos i de proximitat, perquè les famílies que atén la Fundació Don Bosco preparin els àpats.

La directora de Relacions Externes de Mercadona a Jaén, Laura Cruz, ha assenyalat: “La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments i els menjadors socials de Jaén, província en què al llarg d’aquest any ha donat 75 tones d’aliments. La situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint.”

A les seves cuines de Còrdova i Jaén, la Fundació Don Bosco prepara dinars i sopars per a prop de 350 persones, a través del seu projecte de cuines comunitàries, en què els voluntaris que s'encarreguen de l'elaboració dels àpats són les famílies que es beneficien del projecte, en un ambient integrador i de convivència.

María del Carmen Cruz, responsable de la Fundació Don Bosco a Jaén, ha mostrat l'agraïment per aquesta iniciativa, que ha permès ampliar el nombre de famílies que s’atenen a través del projecte.

Dins el compromís de compartir amb la societat part de tot el que en rep, Mercadona desenvolupa un Pla de Responsabilitat Social que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona col·labora amb més de 261 menjadors socials i més de 60 bancs d'aliments i altres entitats socials d’Espanya i Portugal, als quals dona aliments diàriament, i participa en les campanyes de recollida d'aliments que aquestes entitats organitzen. De fet, del començament d'any ençà la companyia ha donat a totes aquestes entitats i organitzacions un total de 5.835 tones d'aliments -5.567 a Espanya i 268 a Portugal. Aquestes quantitats s’han anat incrementant des que el 26 de març, després del parèntesi produït a conseqüència de l'impacte que la COVID-19 va tenir en els processos de la companyia, Mercadona va prendre la decisió de reactivar els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d'aliments amb què col·labora habitualment.

Moment del lliurament de la donació de productes per part de Mercadona a la Cuina Familiar Comunitària de la Fundació Don Bosco a JaénMoment del lliurament de la donació de productes per part de Mercadona a la Cuina Familiar Comunitària de la Fundació Don Bosco a Jaén.

Logo EActiVat