Donació d'aliments per part de Mercadona a Cadis

Mercadona col·labora amb la Casa-Hogar Federico Ozanam a San Fernando (Cadis)

11 de abril de 2019
  • La companyia lliura diàriament productes de primera necessitat amb què es poden atendre més de 20 persones diàries.
  • Amb aquest nou acord, ja són set els menjadors socials amb què Mercadona col·labora a la província de Cadis.

En el marc de la seva responsabilitat social, Mercadona ha iniciat una col·laboració estable amb la Casa-Hogar Federico Ozanam, a San Fernando (Cadis), a través del lliurament diari de productes de primera necessitat aptes per al consum, però no per a la venda, segons els criteris de la companyia. La donació es fa cada dia gràcies als recursos logístics i humans que aporta Mercadona, i els productes es lliuren en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària. Amb aquesta iniciativa solidària s'ajuda en l'elaboració dels menjars per a les persones sense llar i en risc d'exclusió social que atén aquesta institució, situada als números 48 i 50 del carrer de Lope de Vega de la localitat de San Fernando.

La Casa-Hogar Federico Ozanam està gestionada per la Sociedad de San Vicente de Paúl. Entre els objectius d'aquesta institució hi ha donar la possibilitat a les persones acollides d'obtenir recursos i habilitats amb què puguin canviar la seva realitat actual, i també facilitar-los un allotjament digne en unes instal·lacions adequades i educar-los en la necessitat de tenir uns hàbits de vida pel que fa a higiene personal, alimentació saludable, descans i exercici; es fa partícip la persona acollida de la seva pròpia reinserció social i laboral.

Francisco Olgado, director del centre, ha mostrat l'agraïment d'aquesta institució a Mercadona per la donació diària d'aliments: "l'aportació ens permetrà guanyar qualitat i varietat en els menús que oferim a les persones que atenem. A més, és una col·laboració que va més enllà del que és material i que compleix el nostre objectiu que ningú no quedi indiferent davant el sofriment dels altres".

Personal de la Casa-Hogar Federico Ozanam després de rebre la donació diària d'aliments.Personal de la Casa-Hogar Federico Ozanam després de rebre la donació diària d'aliments.

D'altra banda, cal destacar que la companyia segueix desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials a Cadis, província en què col·labora amb sis menjadors socials: Amigas al Sur i Virgen Poderosa a Cadis capital, Nuevo Hogar Betania a La Línea de la Concepción, ACCEM a Arcos de la Frontera, Nuevo Ciclo a Jerez de la Frontera i Padre Cruceyra a Algeciras. A més, el 2018 la companyia ha lliurat més de 4.700 quilos de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de Cadis i de Campo de Gibraltar per distribuir-los entre les persones més necessitades.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és contribuir-ne al desenvolupament i al progrés de manera sostenible. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors Totaler.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.