Donació Mercadona a les Canàries

Mercadona col·labora amb 30 tones de productes amb els bancs dels aliments de les Canàries

06 de juny de 2019
  • La cadena de distribució, el Banc dels Aliments de Las Palmas i el Banc dels Aliments de Tenerife (BANCOTEIDE) han signat un conveni de col·laboració per repartir aliments de primera necessitat, aprofitant la visita al primer Centre de Coinnovació de la companyia a les Canàries.
  • A més, participaran de manera conjunta en l'Operació Quilo que es farà el proper divendres 7 i el dissabte 8 de juny a 50 botigues de l'empresa a les illes.

La cadena de supermercats Mercadona, el Banc dels Aliments de Las Palmas i el Banc dels Aliments de Tenerife (BANCOTEIDE) han signat un conveni de col·laboració que formalitza la seva relació. La finalitat del conveni és, entre d'altres, fer una donació d'aliments de primera necessitat per distribuir-los a les persones més necessitades a través de les diferents entitats benèfiques que col·laboren amb els dos Bancs dels Aliments.

El president del Banc dels Aliments de Las Palmas, Pedro Llorca, i el vicepresident del Banc dels Aliments de Tenerife (BANCOTEIDE), Juan Gerardo Krawietz, acompanyats dels responsables de Mercadona, han aprofitat per visitar la botiga Mercadona de Cruce de Melenara, on han pogut conèixer de primera mà les millores que ha introduït l'empresa i també visitar el primer Centre de Coinnovació de la companyia a les Canàries, que li permetrà adaptar l'assortiment als gustos de "El Cap" (client a Mercadona) canari amb més rapidesa. N’és un exemple el gelat de gofio (polenta torrada) amb salsa de plàtan, producte que ha sorgit de la coinnovació en aquestes instal·lacions.

Els responsables de Relacions Externes de Mercadona a les Canàries, Celia Román i Arcadio Peñate, i els presidents dels Bancs dels Aliments de les Canàries, Pedro Llorca i Hernán Cerón, han rubricat l'acord pel qual durant el 2019 Mercadona lliurarà a les entitats 30 tones d'aliments, l'aportació de les quals es farà a les instal·lacions que els Bancs dels Aliments tenen a les capitals de totes dues províncies. Durant la signatura, Mercadona els ha agraït "el treball i la dedicació altruista al servei dels més vulnerables, en una etapa difícil per a la societat canària".

En aquest sentit, tots dos presidents, Pedro Llorca i Hernán Cerón, han destacat el següent: "Reconeixem la iniciativa solidària de Mercadona de col·laborar amb els Bancs dels Aliments en el lliurament dels seus productes, que ara mateix són tan necessaris per a atendre les persones més desfavorides de les illes".

A més de la donació d'aliments de primera necessitat, Mercadona es compromet a col·laborar amb els Bancs dels Aliments en l'Operació Quilo que es farà el proper divendres 7 i el dissabte 8 de juny a 25 botigues de cadascuna de les províncies canàries, i també en la campanya del Gran Recapte prevista per al mes de novembre del 2019 als seus establiments de les Canàries, segons les necessitats que els Bancs dels Aliments tinguin en cada moment, amb total predisposició per totes dues parts.

Salutació, president Banc dels Aliments Las Palmas, Pedro Llorca, i director Relacions Externes Mercadona a Las Palmas, Arcadio Peñate.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors totaler.

En aquesta línia cal destacar que la companyia segueix desenvolupant el seu pla d'acció social per mitjà del suport a diverses institucions i entitats socials de les Canàries, on a més dels acords que ha assolit amb entitats com els Bancs dels Aliments de Las Palmas i Tenerife (BANCOTEIDE) i Càritas Diocesana de Gran Canaria i Tenerife, col·labora amb set menjadors socials amb lliuraments diaris de productes de primera necessitat, com ara el menjador social de Càritas Diocesana de Canàries (Gran Canaria), N.ª Sra. del Carmen (Gran Canaria), La Milagrosa (Comunidad Sor Lorenza, Gran Canaria), El Refugio Majorero (Fuerteventura), Misión Cristiana Moderna (Fuerteventura), Fundación Canaria Flora Acoge (Lanzarote), el menjador social de La Noria de l’Obra Social La Milagrosa (Tenerife) i l’Associació Padre Laraña (Tenerife).

Aquestes diferents iniciatives en què ha participat a les Canàries han suposat la donació i la redistribució de 556 tones d'aliments durant el 2018.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs dels aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya a què dona aliments diàriament, i participa en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, des de l'any 2011 és soci del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció. La companyia també està adherida a la Xarxa Canària de Responsabilitat Social des del 2018, que impulsa el Govern de les Canàries.