Representants de Mercadona i de la congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados durant el lliurament

Mercadona amplia la seva xarxa social a València i comença a col·laborar amb Hermanitas de los Ancianos Desamparados

17 de novembre de 2022
  • Aquesta nova col·laboració se suma a les que ja manté amb altres centres de la província de València, com el Banc d'Aliments, Casa Caridad, l'alberg Sant Joan de Déu, Casal de la Pau, el Col·legi Parroquial Diocesà Santiago Apóstol, El Puchero, Buñuelos Sin Fronteras de Gandia i la Fundació Ayuda Una Familia de Paterna.
  • Actualment, aquesta institució té allotjades 64 persones grans en situació de vulnerabilitat, a les quals reparteix els seus cinc àpats diaris.
  • L’any 2021 la companyia va donar més de 630 tones de productes de primera necessitat a les organitzacions i entitats benèfiques amb què col·labora a la província de València, un 77 % més que el 2020, any en què en va donar 355 tones.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, comença a col·laborar amb el menjador social de la congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados de Llíria, a través de la donació diària de productes de primera necessitat que van destinats a les 64 persones grans que té allotjades actualment.

Cada matí, des de la botiga que la companyia té ubicada al carrer Pla de l'Arc de Llíria, es lliuren productes de primera necessitat a la congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados. Els treballadors de la botiga són els encarregats de preparar cada matí els aliments necessaris, com ara pa, llegums, carn, lactis, fruita i verdures, i de transportar-los directament a aquest menjador social. 

Sor Teresa Martínez, superiora de la residència, afirma que al centre estan molt agraïdes amb la col·laboració de Mercadona, ja que "ens permet pal·liar una mica els costos que en aquest moment tots estem patint i així poder continuar oferint als nostres ancians el servei que, per la seva edat i situació, necessiten. Agraïm la col·laboració en nom dels residents". 

Luis Notario, Carlos Coso, Vicente García i Juan Cotanda, treballadors de la botiga de Mercadona des d'on es fa la donació i responsables de preparar els productes cada matí, agraeixen poder participar en aquesta iniciativa social, ja que des del seu lloc de feina poden ajudar persones amb dificultats.

D'altra banda, M. José Sisamón, directora de Relacions Externes de Mercadona a Castelló i València nord, valora aquest acord com "una manera més de reforçar el compromís social de la companyia a la província de València, ja que amplia la xarxa d'associacions i entitats benèfiques amb què ja col·labora, com ara el Banc d'Aliments, Casa Caridad, l'alberg Sant Joan de Déu, Casal de la Pau, el Col·legi Parroquial Diocesà Santiago Apóstol, El Puchero, Buñuelos Sin Fronteras de Gandia i la Fundació Ayuda Una Familia de Paterna. A través d'aquestes col·laboracions, el 2021 la companyia va reforçar les seves donacions a la zona i va donar més de 630 tones d'aliments, un 77 % més que el 2020, any en què en va donar 355 tones".

Hermanitas de los Ancianos Desamparados

És una congregació religiosa que té com a fi específic la caritat cristiana amb les persones grans més vulnerables, que acull en un ambient de família i n’atén totes les necessitats: materials, d'afecte i espirituals. Actualment, la congregació és present a més de 21 països diferents, des d'on s'atén aquest col·lectiu en situació de vulnerabilitat.

Representants de Mercadona i de la congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados durant el lliuramentRepresentants de Mercadona i de la congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados durant el lliurament.