Bossa de plàstic de Mercadona en el lineal d'un supermercat

Mercadona amplia la seva xarxa social a Galícia i comença a col·laborar amb el menjador social de la Real Institució Benèfic Social Padre Rubinos

20 de abril de 2018
  • Mercadona donarà diàriament aliments de primera necessitat al menjador social de la Real Institució Benèfic Social Padre Rubinos, que porta 100 anys ajudant als menys afavorits.
  • El 2017 la companyia va donar més de 773 tones d'aliments a les organitzacions i entitats benèfiques amb les quals col·labora a Galícia. 

La companyia de supermercats Mercadona ha començat a col·laborar amb el menjador social de la Real Institució Benèfic Social Padre Rubinos, a través del lliurament diari de productes bàsics. La companyia recolza d'aquesta forma la gran labor social que la institució realitza des de fa 100 anys a la ciutat de La Corunya.

La Real Institució Benèfic Social Padre Rubinos, situada a la Ronda de Outeiro 325 a La Corunya, neix amb el nom de Patronato de la Caridad el 1918 amb la finalitat d'extingir la mendicitat a la ciutat de La Corunya. Al llarg de la seva trajectòria ha seguit creixent i ampliant el seu treball en l'àmbit de la inclusió social, l'educació infantil i l'atenció a les persones majors.

El menjador social de l'entitat, amb 164 places, cobreix les necessitats de manutenció de persones en situació d'emergència social i persones sense llar els 365 dies de l'any. En les seves instal·lacions, quaranta persones entre voluntaris i treballadors atenen als usuaris en tres serveis diaris: desdejuni, dinar i sopar.

El President de la Institució, Eduardo Aceña, ha explicat que "estem molt agraïts a Mercadona per col·laborar amb nosaltres, i és just recordar que l'aportació desinteressada de productes frescos no és més que una resposta a una evident solidaritat social en el respecte a la dignitat de la persona amb la finalitat d'igualar als desiguals". Celso López, un dels repartidors que s'encarrega de portar els aliments, explica “per a nosaltres és un orgull poder ajudar, Padre Rubinos fa una gran labor social i nosaltres estem encantats de col·laborar en aquest tipus d'accions solidàries tan importants en temps difícils".

La donació diària es realitza al matí i per a això Mercadona aporta els seus propis recursos logístics i humans. La Real Institució Benèfic Social Padre Rubinos se suma a 10 menjadors socials més amb els quals la companyia col·labora a Galícia des de 2013.

Lliurament d'aliments al menjador social de la Real Institució Benèfic Social Padre RubinosDonació d'aliments de primera necessitat al menjador social de la Real Institució Benèfic Social Padre Rubinos.

Aquesta iniciativa solidària respon a la inquietud de Mercadona per crear valor compartit, contribuint al desenvolupament del benestar de la societat que li envolta. La companyia col·labora diàriament amb 140 menjadors socials de diferents localitats d'Espanya, a més de mantenir convenis de col·laboració amb més de 60 institucions i entitats benèfiques. En el seu compromís social Mercadona ha donat més de 9.600 tones d'aliments durant 2018, la qual cosa representa 3.100 tones més que l'exercici anterior. En concret a Galícia, la companyia ha donat 773,4 tones a diferents menjadors socials i entitats benèfiques durant l'últim any, reforçant el treball solidari de totes aquestes organitzacions, l’objectiu de les quals és donar una resposta digna a les necessitats dels més desfavorits.