Patates d'Àlaba en un lineal de Mercadona

Mercadona compra 290.000 quilos de patata d'Àlaba, un 23% més que en la campanya anterior

19 de abril de 2018
  • En la seva aposta per la fruita i verdura de proximitat, la patata d'Àlaba, amb Euskolabel i del proveïdor Udapa S. Coop., s’ha venut en les seves botigues d'Euskadi i Navarra entre setembre i abril. 

L'aposta de Mercadona pels productes frescos i, concretament, per la fruita i verdura de proximitat, ha provocat que la cadena de supermercats hagi comprat 290.000 quilos de patata d'Àlaba amb Euskolabel durant aquesta campanya, la qual cosa suposa un increment del 23% respecte a la campanya anterior. La patata, del proveïdor alabès Udapa S. Coop, s'ha venut en els seus supermercats d'Euskadi i Navarra entre setembre de 2017 i abril de 2018, dates de durada de la campanya.

El 2017 Mercadona ha comprat més de 136.000 tones de patates de procedència nacional, un 10% més que en la campanya anterior. Més del 80% del total de les patates que comercialitza Mercadona són d'origen nacional, fruit de la col·laboració amb productors locals de regions com Euskadi, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Múrcia, Comunitat Valenciana, Andalusia, Balears i Canàries.

Durant el passat any la companyia i els seus interproveïdors han continuat enfortint el desenvolupament de la Cadena Agroalimentària Sostenible de Mercadona (CASPOPDONA) de la mà dels sectors agrícola, pesquer i ramader amb l'objectiu de reforçar i posar en valor el sector primari. A Euskadi, a més dels 290.000 quilos de patata d'Àlaba durant l'última campanya, s'han comprat 5.500 tones de peix fresc, de les llotges de Biscaia i Guipúscoa; més de 252.000 unitats de panet de mantega; i més de 12.000 pebrots.

Mercadona manté relació comercial amb 1.308 pimes basques i el 2017 ha realitzat compres a proveïdors bascos per valor de 423 milions d'euros, la qual cosa ha suposat un increment del 14% respecte a l'any anterior. Així mateix, juntament amb els fabricants interproveïdors, ha invertit 41,2 milions d'euros a Euskadi.

Mercadona a Euskadi

Mercadona manté la seva aposta decidida per Euskadi, on ja compta amb 15 botigues (5 situades a Vitòria-Gasteiz, 3 a Bilbao i 1 a Barakaldo, Basauri, Santurtzi, Donostia-Sant Sebastià, Eibar, Irun i Oiartzun), i una plantilla de 1.382 persones amb ocupació estable i de qualitat.

A més, ha culminat la primera fase del seu bloc logístic a Vitòria-Gasteiz, després d'invertir 50 milions d'euros i crear 200 llocs de treball. El bloc, que assorteix als supermercats d'Euskadi, Navarra, La Rioja, Cantàbria i Burgos, inicia ara la seva segona fase en la qual s'invertiran 15 milions d'euros i es crearan 50 ocupacions més.

Dins de la seva responsabilitat social empresarial ha donat més de 486 tones de productes de primera necessitat gràcies a la seva col·laboració amb els Bancs d'Aliments d’Àlaba, Biscaia i Guipúscoa, amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados a Vitòria-Gasteiz i amb les Hermanitas de los Pobres de Bilbao i de Vitòria-Gasteiz.