Responsables del Banc d'Aliments i Mercadona a Còrdova durant el lliurament de la donació de 3.000 kg de tonyina

Mercadona amplia la seva col·laboració amb entitats socials de Còrdova

01 de setembre de 2022
  • La companyia i el Banc d'Aliments de Còrdova signen un conveni de col·laboració pel qual Mercadona lliurarà diàriament productes de primera necessitat a 14 entitats de la província, on avui ja col·labora amb 9 menjadors socials.
  • Paral·lelament, la companyia referma la seva col·laboració amb el Banc d’Aliments amb el lliurament de productes de primera necessitat i de material informàtic.
  • Del començament d’any ençà, Mercadona ha donat més de 127 tones de productes i aliments, equivalents a 2.123 carretons de la compra, a les diferents entitats i organitzacions socials de Còrdova amb què col·labora.

En el marc del seu Model Responsable, Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, manté el compromís de fer costat als col·lectius més desfavorits. La companyia continua reforçant el seu procés de donacions amb nous acords. En aquest sentit, Mercadona i el Banc d'Aliments de Còrdova han signat un conveni de col·laboració per lliurar diàriament productes de primera necessitat a 14 entitats de Còrdova capital i província.  

Des del mes d'agost passat, reben productes diàriament l'Associació Reto, el Centre de Rehabilitació Peniel, Proyecto Hombre, la Residència de Los Dolores, el monestir de la Purísima Concepción (Hinojosa del Duque), l’Associació Nueva Aurora (Lucena), l’Hospital de San Sebastián (Palma del Río), el monestir de Santa Clara i la congregació Hermanitas de los Ancianos Desamparados (Montilla), l’Associació Semillas de Futuro (Montoro), la residència Santa Bárbara (Peñarroya-Pueblonuevo), Acuide (Pozoblanco) i la Fundació Mármol (Priego de Córdoba).

Rafael Revuelto, president del Banc d'Aliments de Còrdova, agraeix aquesta iniciativa de Mercadona "en què hem treballat molt totes dues entitats i gràcies a la qual més de 1.000 persones de tota la província ja tenen accés a productes frescos i de qualitat diàriament". Així mateix, Revuelto dona les gràcies a Mercadona per la donació generosa de més de 3.000 quilos de tonyina, així com pel lliurament de material informàtic, 10 ordinadors portàtils i una impressora per a les seves oficines, que permetran avançar el procés de digitalització en què estan immersos.  

La companyia, en el compromís ferm de fer costat als col·lectius més desfavorits, intensifica el seu Model Responsable col·laborant amb els bancs d'aliments, menjadors i altres entitats socials de Còrdova, província en què des de principis del 2022 ha donat més de 127 tones d'aliments, xifra que equival a 2.123 carretons de la compra. Mercadona persegueix un únic objectiu: fer el que calgui per donar resposta a les necessitats de les persones més vulnerables.

Per la seva banda, Noelia Conrado, de Relacions Externes de Mercadona a Còrdova, assenyala: "Aquesta nova col·laboració referma el compromís social de la companyia i ens fa sentir molt orgullosos de poder aportar el nostre granet de sorra a aquestes entitats, i ajudar-les perquè puguin continuar duent a terme la seva tasca."

Una política d’acció social integren en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

Juntament amb la donació d’aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, que es basa en els principis de l’Economia Circular i està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció del plàstic.

En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic. A més, la companyia treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Des de l'any 2011, Mercadona és sòcia del Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

L'Associació Reto recollint els productes diaris en una de les botigues de Mercadona a CòrdovaL'Associació Reto recollint els productes diaris en una de les botigues de Mercadona a Còrdova.

Responsables del Banc d'Aliments i Mercadona a Còrdova durant el lliurament de la donació de 3.000 kg de tonyinaResponsables del Banc d'Aliments i Mercadona a Còrdova durant el lliurament de la donació de 3.000 kg de tonyina.