Exterior nova botiga eficient de Mercadona a Boadilla del Monte (Madrid)

Madrid - Mercadona obre un nou supermercat eficient a Boadilla del Monte

27 de novembre de 2023
  • El supermercat té 55 treballadors amb ocupació estable i de qualitat, i s'ha fet una inversió de gairebé 6 milions d'euros per construir-lo. Hi han participat 65 proveïdors, que han donat feina a 300 persones durant la fase d'obres.
  • Aquesta botiga sostenible està completament connectada tecnològicament i s'inaugura amb el nou model de botiga eficient, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir el consum energètic fins a un 40 %. A més, s'incorpora a la xarxa de botigues 6.25 per a la reducció del plàstic i l'impuls de l'economia circular.

Mercadona obre avui un nou supermercat eficient a Boadilla del Monte, concretament a l'avinguda Víctimas del Terrorismo, 8. Aquesta nova botiga té 55 empleats i ha comportat una inversió de gairebé 6 milions d'euros. A més, en la construcció han participat 65 proveïdors, que han donat feina a 300 persones durant la fase d'obres.

Aquest nou supermercat presenta novetats a totes les seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una nova xarcuteria amb pernil a talls i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, entre altres novetats.

Així mateix, en aquesta botiga s'incorpora la secció A punt per Menjar, que ofereix plats a punt per consumir. Les diferents opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, el supermercat disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes fredes, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmic i lleuger.

Aquest nou supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.542 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors o materials tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'aquest supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores, i disposa d'un aparcament de 175 places (en dues plantes soterrani) per facilitar l'acte de compra a tots els clients que s’hi desplacin en vehicle privat. A més, Mercadona hi ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquesta nova obertura, els clients es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos) de la companyia, que utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena.

Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Secció per a animals de companyia al Mercadona de Boadilla del Monte (Madrid)Passadís productes animals de companyia al Mercadona de Boadilla del Monte a Madrid.

Perfumeria al Mercadona de Boadilla del Monte (Madrid)Secció de Perfumeria al Mercadona de Boadilla del Monte a Madrid.

Vins al Mercadona de Boadilla del Monte a MadridPassadís de vins al Mercadona de Boadilla del Monte (Madrid).

Exterior nueva tienda eficiente de Mercadona en Boadilla del Monte (Madrid)Façana del nou supermercat de Mercadona a Boadilla del Monte (Madrid).