Treballadors del supermercat Bolueta a Bilbao (Biscaia)

Les mesures per a la conciliació a Mercadona

29 de abril de 2022
  • La companyia aposta per la conciliació de la seva plantilla amb mesures centrades en la planificació de la jornada laboral i el respecte al desenvolupament de la vida professional, familiar i personal.
  • Mercadona disposa de mecanismes interns de col·laboració i d’escolta de necessitats que permeten treballar en solucions per a la plantilla, com la Jornada 5+2.

La Política de Recursos Humans de Mercadona ofereix mesures de conciliació pioneres a tota la plantilla per afavorir en tot moment el benestar de les treballadores i els treballadors de Mercadona. La companyia promou la planificació i el respecte a la jornada laboral per a la conciliació professional, personal i familiar.

Dins del model de gestió de Mercadona, s'hi estableixen uns mecanismes constants d'escolta per detectar oportunitats i oferir solucions en l'entorn de treball.

Xifres principals de conciliació a Mercadona durant el 2021Xifres principals de conciliació a Mercadona durant el 2021.

Una de les darreres fites de la companyia va ser la posada en marxa de la Jornada 5+2 per a treballadors i treballadores de botigues Mercadona, que permet organitzar l'horari del personal base en cinc dies de treball i dos de descans, amb vuit caps de setmana llargs a l'any, de dissabte a dilluns.

Entre altres mesures, la companyia també ofereix la possibilitat d’acollir-se a excedències per la cura de descendents fins que compleixin els 12 anys, per la cura de familiars amb una durada de fins a cinc anys o per violència de gènere, en aquest cas fins a tres anys d’espera i amb reserva del lloc de treball.

A més dels permisos i les llicències als quals té accés tota la plantilla, hi ha estratègies que també faciliten la conciliació, com ara les jornades intensives en botiga i blocs logístics, entre altres.

Totes aquestes iniciatives, que donen suport a la corresponsabilitat i al repartiment equitatiu de les càrregues familiars, demostren que la companyia està compromesa amb les necessitats de la societat. És un projecte en què la qualitat laboral es treballa de manera transversal per permetre al conjunt de la plantilla no només créixer professionalment, sinó compatibilitzar aquest desenvolupament amb el de la seva vida familiar i personal.

Una Política de Recursos Humans pionera en el sector

Des de fa anys, Mercadona impulsa una Política de Recursos Humans pionera en el sector, que aposta per la conciliació, la formació i el desenvolupament personal i professional de tota la plantilla.

Per a la companyia, El Treballador és un dels components principals, per la qual cosa ofereix una feina estable i de qualitat, amb salaris per sobre de la mitjana del sector i amb la possibilitat de promoció interna.

Imatge de capçalera: Treballadors del supermercat Bolueta a Bilbao (Biscaia).