Nou supermercat de Mercadona a Las Palmas

Las Palmas - Mercadona obre un nou supermercat al Mercat Central

05 de octubre de 2023
  • La nova botiga ha comportat una inversió de més d’11 milions d'euros i té una plantilla de 55 treballadors.
  • Es tracta del primer supermercat que la companyia obre en un mercat municipal de les Canàries. Ja són 36 els que gestiona en aquest tipus d'entorn.

Mercadona inaugura avui un supermercat al Mercat Central, situat al número 24 del carrer de Galicia. La instal·lació d'aquesta nova botiga, que té una plantilla de 55 treballadors, ha comportat una inversió de més d’11 milions d'euros entre costos directes, indirectes i d'ocupació. A més, en la construcció han participat 35 proveïdors que han donat feina a 160 persones durant la fase d'obres.

La inauguració d'aquesta botiga al Mercat Central és una fita important per a la companyia, ja que es tracta del primer supermercat que obre en un mercat municipal de les Canàries. Mercadona, que aposta per la convivència de tots els formats comercials com a factor clau per al desenvolupament dels barris, està fermament compromesa des de fa més de dues dècades amb la revitalització dels mercats municipals, tal com posen de manifest les 36 botigues que ja gestionava en aquest tipus d'entorn a Espanya al tancament del 2022.

Aquest nou supermercat incorpora el model de botiga eficient de la companyia, disponible ja a 35 centres de la província, que permet reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte del model de botiga convencional. En aquest sentit, disposa, per exemple, d’una millora de l'aïllament tant tèrmic com acústic i d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més responsable.

A més, com a part de la seva aportació a la remodelació del mercat municipal, entre altres mesures, Mercadona ha instal·lat plaques solars a la coberta del Mercat Central en la seva aposta per complementar la demanda energètica amb fonts renovables, i reduir així les emissions i millorar el comportament ambiental tant de la botiga com del conjunt del mercat municipal.

Amb un horari de dilluns a dissabte de 9:00 a 21:30 hores, la botiga disposa d'una xarcuteria amb pernil a talls i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, entre altres novetats.

També incorpora la secció A punt per Menjar, que ofereix plats a punt per consumir servits en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper. La companyia ha disposat una àrea de descans amb taules i cadires on els "Caps" (com Mercadona denomina els clients) poden consumir el plat acabat de preparat i acompanyar-lo de begudes fredes.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Amb l'objectiu de facilitar les feines diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços, com ara el moble de caixa desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador equipat i uns armariets personals amplis i còmodes.

A més, el nou supermercat està completament connectat tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives perquè els treballadors puguin compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena.

Mercadona a les Canàries

Mercadona té 86 supermercats i dos blocs logístics a les Canàries, que sumen una plantilla de 4.630 persones amb ocupació estable i de qualitat. Dins de la seva aposta pel teixit productiu canari, col·labora amb més de 120 proveïdors de producte i 600 proveïdors no comercials en què va invertir prop de 750 milions d'euros en compres durant l’any 2022.

A més, en el marc del compromís que manté amb la societat de les illes, l'any 2022 va donar prop de 1.700 tones d'aliments i productes de primera necessitat a més de 50 menjadors socials i entitats benèfiques de les Canàries.

Interior botiga Mercadona del Mercat Central de Las PalmasSecció A punt per Menjar del supermercat situat al Mercat Central a Las Palmas.

Las Palmaseko dendako Mercadonaren logoaPrimera botiga de Mercadona en un mercat municipal de les Canàries.