Nou supermercat eficient de Mercadona a Tías (Lanzarote)

Las Palmas - Mercadona inaugura un supermercat eficient a Puerto del Carmen

04 de agost de 2022
  • Té 55 treballadors amb ocupació de qualitat i s’ha fet una inversió de 3,2 milions d’euros per a la seva construcció en què han participat 35 proveïdors, que han donat feina a més de 150 persones durant la fase d'obres.
  • Aquesta botiga sostenible s'inaugura amb el nou Model de Botiga Eficient, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir el consum energètic fins a un 40 %. A més, també s'incorpora a la xarxa de Botigues 6.25 per a la reducció del plàstic i l'impuls de l'economia circular.
  • Amb aquesta nova obertura, la companyia té 86 supermercats a les Canàries, 59 dels quals ja tenen implantat el nou Model de Botiga Eficient.

Mercadona obre avui un quart supermercat eficient a Lanzarote, concretament al centre comercial La Perla de Puerto del Carmen (Tías) després d'una inversió de 3,2 milions d'euros. Té 55 treballadors i en la construcció han participat 35 proveïdors, que han donat feina a més de 150 persones durant la fase d'obres.

El supermercat incorpora novetats a totes les seves seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats.

Així mateix, aquesta nova botiga té la nova secció A punt per Menjar, que ofereix plats a punt per consumir que se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper, i una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparat i acompanyar-lo de begudes fredes.

També disposa d'una entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis i un nou model de carretó de la compra i de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.636 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores d'octubre a maig (horari d'hivern) i de 9:00 a 22:00 hores de juny a setembre (horari d'estiu). A més, Mercadona hi ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquesta nova obertura, els clients es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos) de la companyia, que utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a les Canàries

Mercadona ha tancat l'exercici 2021 amb un volum de compres a les Canàries que arriba als 514 milions d'euros, xifra que reflecteix l'aposta sostinguda pel teixit productiu canari. La companyia ha acabat l’any 2021 amb una plantilla de 4.637 persones, totes amb contractes estables i de qualitat.

Pel que fa al nou Model de Botiga Eficient, el va començar a implantar a les Canàries l’any 2017 amb la reforma del supermercat situat al Centre Comercial i d'Oci 7 Palmas, al municipi de Las Palmas de Gran Canaria. Avui, la companyia té 86 supermercats en aquesta comunitat, 59 dels quals ja disposen del nou model.

Entrada del supermercat eficient de Tías (Lanzarote)Entrada del supermercat eficient de Tías (Lanzarote).

Imatge de capçalera: Façana botiga de Mercadona a Tías (Lanzarote).