Logotip supermercat Mercadona a Narón, la Corunya

La Corunya - Mercadona obre un nou supermercat a Narón després d’una inversió de 4 milions d'euros

23 de maig de 2024
  • Tiene una superficie de venta de 1.750 metros cuadrados y un aparcamiento de 205 plazas, 140 cubiertas y 7 de ellas para vehículos eléctricos.
  • Incorpora la sección ‘Listo para Comer’ con un espacio con sillas y mesas en el que los ‘Jefes’ (clientes) podrán consumir los platos preparados y bebidas frías.
  • Se trata de una tienda eficiente, que optimiza el acto de compra y reduce hasta un 40% el consumo energético.
  • La obra, en la que han participado 40 proveedores, ha dado empleo a más de 150 personas en la fase de ejecución.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, obre un nou supermercat eficient a Narón, concretament a Estrada de Cedeira, 296. Ha comportat una inversió d’uns 4 milions d'euros i la participació de 40 proveïdors, que han donat feina a 150 persones durant la fase d'obres.

El nou supermercat, que té una superfície de venda de 1.750 metres quadrats, incorpora la secció A punt per Menjar. En aquesta secció, els “Caps” (clients) podran gaudir de begudes fredes i plats a punt per consumir servits en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

La botiga té un aparcament de 205 places, 140 de les quals són cobertes i 7 d'elles són per a vehicles elèctrics. També disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis i una àrea de descans amb taules i cadires on els clients poden consumir plats acabats de preparar i acompanyar-los de begudes fredes.

Amb aquesta inauguració, dels 62 supermercats de Mercadona a Galícia, ja són 53 els que tenen implantat aquest model eficient. Es tracta de botigues que disposen d’espais més amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, a més de nous colors i materials tant a la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions.

Estalvi energètic i reducció de diòxid de carboni

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres diverses mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte del model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, o nous congeladors horitzontals més eficients. També disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una millor gestió.

Una altra de les mesures és la instal·lació de 418 mòduls fotovoltaics amb què es continua avançant cap a l'autoconsum i la descarbonització. Una botiga de Mercadona amb panells de cèl·lules solars estalvia aproximadament un 20 % del consum energètic anual respecte d’una botiga sense energia fotovoltaica instal·lada, la qual cosa suposa una reducció aproximada de 30 tones de CO2 per supermercat.

Amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors (38, dels quals 13 són noves contractacions), aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans.

Responsabilitat social

En el marc del seu pla d'acció social, Mercadona desenvolupa una tasca de suport important a les diferents entitats socials que ajuden els col·lectius més desfavorits. Durant l’any 2023, això es va traduir en 1.476 tones de productes de primera necessitat donades a menjadors socials i altres institucions gallegues, com ara bancs d'aliments, la Creu Roja o Càritas. Des d'aquest supermercat, la companyia donarà diàriament productes de primera necessitat, com carn, fruita, verdura, peix o lactis, que són aptes per al consum, però no per a la venda, al Banc d’Aliments Rías Altas a la delegació de Ferrol. D'aquesta manera, contribueix a la tasca solidària que l’entitat desenvolupa a la comarca.

A punt per Menjar de Mercadona a Narón (la Corunya)Secció A punt per Menjar del nou supermercat de Mercadona a Narón (la Corunya).

Nova botiga de Mercadona a Narón (la Corunya)Interior de la nova botiga eficient de Mercadona a Narón, la Corunya.