Gallines criades en sòl de l'interproveïdor de Mercadona Huevos Guillén

Huevos Guillén produeix per a Mercadona els seus primers ous lliures de gàbia

04 de abril de 2018
  • Amb una inversió inicial de 7 milions d'euros, Huevos Guillén ja ha iniciat el procés de transformació de les seves instal·lacions.
  • Actualment estan disponibles en 59 supermercats de Mercadona a València i a Alacant, i a final d'any s'hauran incorporat a més de 180 botigues.
  • Mercadona es compromet que el 2023, dos anys abans del que havia previst, tots els ous que comercialitzi siguin de gallines no criades en gàbia.

Huevos Guillén, empresa productora d'ou fresc i productes derivats, ha servit aquesta setmana a la cadena de supermercats Mercadona, companyia de la qual és interproveïdora especialista, els seus primers ous procedents de gallines criades en sòl.

Gràcies a això, des del 3 d'abril un total de 59 supermercats de Mercadona, situats a les províncies de València i Alacant, disposen d'ous de gallines no criades en gàbia als seus lineals, marcats amb els codis 1 i 2, és a dir, criades a l'aire lliure i criades en sòl respectivament. Mercadona i els seus proveïdors tenen previst incrementar progressivament la producció i venda d'aquest tipus d'ous al llarg de l'any, fins tancar 2018 en més de 180 supermercats.

Per abordar aquest nou repte, la companyia i els proveïdors d'ou de Mercadona, en concret Huevos Guillén, té previst invertir un total de 60 milions d'euros, la qual cosa li permetrà posar en marxa noves instal·lacions i naus per garantir la criança de les seves gallines en sòl i a l'aire lliure.

El 2023 Mercadona, dos anys abans del que havia previst, tindrà a la venda únicament ous procedents de gallines no criades en gàbia. Aquesta mesura, tal com ha indicat Margarita Muñoz, directora de Responsabilitat Social de Mercadona, “és part del ferm compromís social de Mercadona, manifestat en moltes altres accions a través de la seva Política de Benestar Animal, que ha estat ratificada per tots els seus proveïdors i està disponible a la web corporativa de la companyia”.

A més, Mercadona ha mantingut converses amb l'organització internacional Igualdad Animal per informar-li del procés d'implementació. En aquest sentit Javier Moreno, director de Igualdad Animal, ha destacat que l'anunci de la companyia “de rebaixar la data a 2023 per deixar de vendre ous de gallines de gàbia, suposa un gran avanç per millorar el benestar animal i les condicions de les gallines. Aquest compromís serà molt important per a tot el sector i avui podem dir sens dubte que la fi de les gàbies de gallines a Espanya està més a prop”. 

Cartell en castellà:

Mercadona ha comenzado a ofrecer en supermercados de las provincias de Valencia y Alicante huevos procedentes de gallinas camperas y criadas en sueloCartell implantat en 59 supermercats de València i Alacant per informar als “caps” (clients) de la mesura.

 

Imatge de capçalera: Gallines criades en sòl en les instal·lacions de l'interproveïdor Huevos Guillén.