Entrada Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona

Gipuzkoa - Mercadona inaugura una nova botiga eficient a Hernani

21 de desembre de 2020
  • La nova botiga suposa la creació de 40 nous llocs de treball estables i de qualitat, i la inversió de més de 6 milions d'euros.
  • Aquesta nova botiga eficient incorpora mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte del model de botiga convencional.
  • Incorpora la nova secció A punt per Menjar, de menjar acabat de fer, que està disponible a quinze supermercats bascos.

Mercadona inaugura avui un nou supermercat eficient a Hernani (Guipúscoa), concretament al carrer Jauregi Bailara, després d'una inversió de més de 6 milions d'euros i la participació de 21 proveïdors, que han donat feina a 124 persones durant la fase de l'obra.

Aquest supermercat ha suposat la creació de 40 nous llocs de treball estables i de qualitat. A més, obre amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, que reforça l'excel·lència en el servei i optimitza l'acte de compra dels clients, i presenta millores de què es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a això, presenta novetats a totes les seccions, com una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla.

Aquesta botiga també incorpora la nova secció A punt per Menjar, de menjar acabat de fer. Ofereix plats diferents, alguns dels quals es poden personalitzar, com ara les amanides, les pizzes i les pastes. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos elaborats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper. Aquesta secció ja està disponible a quinze supermercats bascos.

A més, el supermercat d’Hernani disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de més de 1.700 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'aquest supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores, i disposa d’un aparcament de més de 100 places. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Al tancament del 2019, Mercadona va invertir més de 1.270 milions d'euros tant en la reforma com en l’obertura de nous supermercats amb aquest nou Model de Botiga.

Mercadona al País Basc

Mercadona té 22 botigues al País Basc (cinc a Àlaba, onze a Biscaia i sis a Guipúscoa) i una plantilla de 2.085 persones amb ocupació estable i de qualitat.

El 2020 ha culminat la construcció del bloc logístic a Vitòria, que assorteix els supermercats del País Basc, Navarra, La Rioja, Cantàbria i Burgos. En aquesta infraestructura ha invertit més de 187 milions d'euros i ha creat 480 llocs de treball.

També demostren l'aposta de Mercadona pel País Basc els 546 milions d'euros en compres realitzades a proveïdors bascos el 2019, fet que suposa un increment del 23,5 % respecte a l'any anterior, així com la inversió de 37,4 milions d'euros el 2020.

Dins de la seva responsabilitat social empresarial, el 2020 la seva col·laboració amb organitzacions socials basques s'ha traduït en la donació de 1.445 tones de productes de primera necessitat. Manté col·laboracions amb els Bancs d'Aliments d’Àlaba, Biscaia i Guipúscoa, i amb el menjador social Nuestra Señora de los Desamparados de Vitòria, als que lliura diàriament productes de primera necessitat.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Entrada Nou Model de Botiga Eficient de MercadonaEntrada Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona.

Logo EActiVat