Façana exterior de supermercat Mercadona a Jerez de la Frontera

Cádiz - Mercadona obre una nova botiga eficient a Jerez de la Frontera

18 de desembre de 2020
  • La nova botiga té una plantilla de 37 treballadors, amb ocupació estable i de qualitat.
  • Aquesta nova botiga eficient presenta novetats a totes les seccions i millores tant en l’aspecte mediambiental, com tecnològic i de servei, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels clients.
  • El nou supermercat ha suposat una inversió de 4,9 milions i en la construcció han participat 35 proveïdors, que han donat feina a més de 160 persones durant la fase d'obra.

Mercadona obre avui un nou supermercat eficient a Jerez de la Frontera (Cadis), concretament a l’av. Tío Pepe, núm. 3. Aquest supermercat, que obre amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona que reforça l'excel·lència en el servei i optimitza l'acte de compra dels clients, presenta millores de què es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a això, aquest nou supermercat presenta novetats a totes les seccions. Per exemple, disposa d’una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats.

Aquesta botiga també disposa de la secció A punt per Menjar, que ha ampliat l'assortiment amb plats més saludables, com ara minestra de verdures o diferents tipus de peix -orada, salmó i bacallà- amb guarnició; més entrepans, com el brioix vegetal, l'hamburguesa d'Angus o l'entrepà de pernil, i un nou taulell de Hot Deli amb un ampli assortiment de rostits, com ara pollastre, costelles o patates. Totes les opcions se serveixen en envasos elaborats amb canya de sucre o cartó, fruit del compromís actiu de Mercadona amb el medi ambient de donar “el SÍ a cuidar més el Planeta" i d’una aposta decidida per la sostenibilitat del procés a llarg termini.

A més, el nou supermercat de Jerez de la Frontera disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquest supermercat, que té una superfície de sala de vendes de 1.856 metres quadrats i una plantilla de 37 persones amb ocupació estable i de qualitat, ha suposat una inversió de 4,9 milions d'euros i en la construcció han participat 35 proveïdors, que han donat feina a més de 160 persones durant la fase d'obra.

Aquesta nova generació de supermercat eficient disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior de Mercadona, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins en un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Logo EActiVat