Innovacions Mercadona

El transport sostenible amb 3 temperatures per al repartiment a domicili i la gamma +Proteínas Hacendado, entre les grans innovacions del consum a Espanya

18 de febrer de 2020
  • L’Observatori d'Innovació en Gran Consum de l'Institut Cerdà reconeix diversos projectes i bones pràctiques innovadores en el sector alimentari espanyol.
  • El projecte pilot de camió elèctric amb 3 temperatures per al repartiment a domicili i la gamma de llet i batuts +Proteínas Hacendado han estat reconeguts com a grans innovacions del consum el 2020.

L'Institut Cerdà ha fet públiques les innovacions del sector del gran consum el 2020, entre les quals hi ha el projecte pilot de camió elèctric amb 3 temperatures per al repartiment a domicili, així com la gamma de llet i batuts +Proteínas Hacendado.

D'una banda, el transport amb camió elèctric amb 3 temperatures suposa una gran innovació que millora la qualitat i la sostenibilitat del transport a domicili. La companyia, en col·laboració amb els proveïdors especialistes Maxus, Subiela i Thermo King, té implementada una prova pilot per a la realització de lliuraments a domicili mitjançant camió elèctric de repartiment amb tres zones de temperatura diferenciades: productes refrigerats, productes congelats i productes a temperatura ambient. Un equip de fred alimentat per bateries 100 % elèctriques dona servei als compartiments per a refrigerats i congelats. Aquest tipus de camió forma part de l'aposta de la companyia pel transport sostenible per a un major respecte del medi ambient, i garanteix igualment la màxima qualitat i servei als seus clients.

Aquesta prova pilot per als lliuraments a domicili suposa per l'Institut Cerdà un avenç del sector en dos sentits: d'una banda, aporta valor afegit al "Cap" (client), ja que garanteix tota la cadena de fred i unes condicions òptimes dels productes fins al lliurament final a la llar, i, de l’altra, l'ús d'aquest transport eficient i sostenible permet disminuir l'impacte ambiental.

Camió elèctric de repartiment amb 3 temperatures de MercadonaCamió elèctric de repartiment amb 3 temperatures de Mercadona.

D’altra banda, també ha estat reconeguda com a gran innovació del sector del consum la gamma +Proteínas Hacendado, que fabrica el Proveïdor Totaler Lactiber a Lleó. Per l'Institut Cerdà, es tracta de la primera gamma de productes sense lactosa, amb alta concentració de proteïnes i conservable a temperatura ambient disponible al gran consum nacional. Els nous productes s'agrupen en dues categories:

  • Beguda làctia +Proteínas Hacendado: batuts UHT a punt per consumir, enriquits amb proteïna de sèrum de llet, sense lactosa i sense sucres afegits. Es tracta de la primera beguda d'aquestes característiques conservable a temperatura ambient que es desenvolupa a Espanya. Els batuts, que es presenten en dos gustos (xocolata i vainilla), són baixos en greix i hidrats de carboni i presenten alts nivells de vitamina B6.
  • Llet desnatada +Proteínas Hacendado: llet desnatada sense lactosa enriquida amb calci i proteïnes. La referència es presenta en format bric, amb la llet tradicional. Ofereix la meitat de greixos saturats, una reducció lleugera de sucres, un 90 % més de proteïnes i un 65 % més de calci.

Part de la gamma de llet i batuts +Proteínas HacendadoPart de la gamma de llet i batuts +Proteínas Hacendado.

Els resultats de l’Observatori d'Innovació en Gran Consum a Espanya 2020 es poden consultar al lloc web de l'Institut Cerdà.