Coordinadora Bloc Logístic a Plaza i col·laborador

Mercadona inicia l'activitat del seu nou Bloc Logístic a Plaza

26 de febrer de 2020
  • L'execució total d'aquest projecte suposarà una inversió aproximada de 45 milions d'euros.
  • A l'agost acabarà l'automatització del magatzem de frescos i es farà el primer servei a botigues, que estarà totalment operatiu a finals d'any.
  • La seva posada en marxa ha suposat la creació de 25 llocs de treball qualificats, tots estables i de qualitat, que se sumaran a la plantilla actual.
  • Més de 50 proveïdors d'obra i 300 persones han participat en la construcció d'aquest complex logístic iniciat el març del 2018.

Mercadona posa en marxa el bloc logístic ubicat a la Plataforma Logística de Plaza a Saragossa, amb l'inici de l'activitat d'agrupatge, que consisteix en l'agrupació de gènere dels proveïdors de la seva zona d'influència per a l’enviament posterior als diferents blocs logístics de la companyia (estratègia que aconsegueix minimitzar el nombre de viatges per destinació).

Després d'haver iniciat les obres de construcció el mes de març del 2018 passat, Mercadona seguirà incorporant serveis gradualment a aquesta plataforma, que estarà a ple rendiment a principis del 2021. Concretament, la companyia té previst acabar l'execució del magatzem automàtic de frescos a l'agost d'aquest exercici, mes a partir del qual es podrà fer el primer servei a botigues des de les seves instal·lacions, i disposar del magatzem de secs, en aquest cas convencional, abans que acabi l'any.

Per Marta Máñez, coordinadora del Bloc Logístic de Saragossa, "el desenvolupament d'aquest nou bloc logístic és un repte important per a la companyia. La construcció i la posada en marxa suposaran un esforç de 45 milions d'euros, inversió productiva i sostenible que no només contribuirà a reforçar l'eficiència logística de Mercadona, sinó que també generarà ocupació de qualitat i més activitat a Plaza i a Saragossa, on fa més de 28 anys que apostem pel creixement econòmic i social de la ciutat".

Situat al carrer Bari de la Plataforma Logística de Plaza, té una superfície de 67.000 metres quadrats, dels quals 30.000 metres es destinaran a superfície edificada. En la fase d'execució, han participat 50 proveïdors d'obra i 300 persones.

Marta Máñez, coordinadora del Bloc Logístic de SaragossaMarta Máñez, coordinadora del Bloc Logístic de Saragossa.

Amb la seva posada en funcionament, Mercadona també ha iniciat el trasllat per fases de l'activitat logística que realitza a les instal·lacions actuals, ubicades també a Plaza, on es mantindran els serveis de suport i magatzem d'envasos. Per a això, la companyia ha generat, de moment, 25 nous llocs de treball qualificats, tots estables i de qualitat, per al manteniment d'aquest nou bloc (frigoristes, tècnics d'instal·lacions i auxiliars de manteniment) i anirà traslladant la plantilla des de l'antic bloc a mesura que la companyia posi en marxa nous serveis.

Igualment, el bloc logístic disposarà de l'anomenat PPG (Picking Pont Grua), un sistema innovador d'emmagatzematge i de preparació automàtica de palets de carn, fruita i verdura, que permet reduir els sobreesforços de les treballadores i els treballadors d'aquestes instal·lacions i contribueix a millorar la manipulació dels productes frescos perquè arribin als supermercats amb més qualitat i frescor.

Aquest nou bloc logístic amplia la capacitat de Mercadona i reforça l'eficiència de la seva xarxa de distribució, que actualment supera, en conjunt, el milió de metres quadrats. Per mitjà d'aquesta xarxa de distribució, la companyia proveeix eficientment tots els supermercats amb l'objectiu, a més, de transportar cada vegada més mercaderia amb menys recursos i de romandre "invisible" per a l'entorn. La companyia destina recursos importants a la modernització de la seva xarxa logística, per a la qual treballen diàriament més de 8.000 persones i en què es va invertir un total de 257 milions d'euros al tancament del 2018.

Imatge de capçalera: Marta Máñez, coordinadora del Bloc Logístic de Saragossa, juntament amb el seu col·laborador.