Donació de productes de Mercadona al Banc d’Aliments de La Rioja

Donació de productes de Mercadona al Banc d'Aliments de La Rioja

01 de octubre de 2020
  • La cadena de supermercats ha donat 251.000 quilos de productes de primera necessitat el 2020 a diverses entitats de La Rioja.
  • Mercadona també ha començat a col·laborar recentment amb Càritas a Alfaro i amb la residència Madre de Dios a Haro, de manera que amplia la quantitat d'entitats de La Rioja a les quals dona diàriament productes de primera necessitat.

Amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, Mercadona ha fet efectiu avui el lliurament al Banc d'Aliments de La Rioja de 6.200 quilos d'aliments, com ara llet, oli, llegums i galetes, entre d'altres, així com d’articles de neteja i higiene personal, com lleixius, detergents, dentifricis, xampús i bolquers.

En el lliurament han estat presents José Manuel Pascual-Salcedo, president del Banc d'Aliments de La Rioja, i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja. Flandes ha afirmat: "Mercadona continua reforçant les donacions a La Rioja, a causa de la situació excepcional ocasionada per la Covid-19, per donar resposta a les demandes de les persones més necessitades". Per la seva banda, Pascual-Salcedo ha agraït "tant la donació d'avui com la col·laboració diària que manté Mercadona amb el Banc d'Aliments, especialment en un any tan dur com aquest".

En el marc de la seva responsabilitat social empresarial, Mercadona no només fa aquesta col·laboració amb el Banc d’Aliments de La Rioja, sinó que també col·labora diàriament, donant productes de primera necessitat, amb Cocina Económica de Logronyo, la residència La Concepción de Calahorra i Càritas d'Arnedo. Durant el 2020, totes aquestes col·laboracions s'han traduït en 251.000 quilos d'aliments donats. A això cal afegir que, recentment, Mercadona ha començat a donar productes a Càritas a Alfaro i a la residència Madre de Dios a Haro, de manera que amplia la quantitat d'entitats de La Rioja amb les quals col·labora diàriament.

Mercadona a La Rioja

Mercadona té nou botigues a La Rioja: cinc situades a Logronyo i una a Haro, Alfaro, Arnedo i Calahorra, respectivament. Totes sumen una plantilla de 512 persones, amb ocupació estable i de qualitat. Un altre fet que demostra l'aposta de Mercadona per La Rioja són els 422 milions d'euros en compres realitzades a proveïdors de la comunitat el 2019, així com la inversió de 6,6 milions d'euros el 2020, amb què a més de millorar la seva eficiència i servei, reactivarà l'economia local.

Banc d’Aliments de La Rioja

El Banc d’Aliments de La Rioja és una fundació benèfica de caràcter social, aconfessional i sense ànim de lucre, que està integrada a la Federació Espanyola de Bancs dels Aliments (FESBAL) i a la Federació Europea de Bancs dels Aliments (FEBA). Formada per un grup de voluntaris de La Rioja, s'encarrega de recollir aliments procedents d'excedents d'empreses d'alimentació i donacions de particulars, i de repartir-los entre la gent necessitada de la comunitat. El 2019 els seus 50 voluntaris van distribuir, a través de 80 entitats col·laboradores, un total d’1.350.747 quilos d'aliments a 9.181 beneficiaris.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit.

En el marc d’aquesta política, a més de la col·laboració amb el Banc d’Aliments de La Rioja, la cadena de supermercats també dona productes a tres menjadors socials: Cocina Económica de Logronyo, la residència La Concepción de Calahorra i Càritas d’Arnedo. La donació es fa diàriament, de dilluns a dissabte, gràcies als recursos logístics i humans de Mercadona, que porta els productes a cadascun dels menjadors socials i els lliura en les millors condicions de qualitat i seguretat alimentària perquè els voluntaris puguin preparar els àpats diaris.

A això cal afegir-hi que recentment la companyia també ha començat a col·laborar amb Càritas a Alfaro i amb la residència Madre de Dios a Haro, entitats a les quals també dona aliments.

Donació de productes de Mercadona al Banc d’Aliments de La RiojaDonació de productes de Mercadona al Banc d’Aliments de La Rioja.

Logo EActiVat