Secció de forn d'un nou supermercat eficient de Mercadona

Ciudad Real – Mercadona inaugura una nova botiga eficient a Puertollano

11 de desembre de 2017
  • Aquesta nova botiga, completament connectada tecnològicament, presenta un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, amb un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una botiga tradicional.
  • El nou supermercat eficient ha suposat una inversió de 2,3 milions d'euros i compta amb una plantilla de 44 treballadors amb ocupació estable i de qualitat. Aquesta obertura suposa el tancament del supermercat que Mercadona tenia al carrer Torrecilla d'aquesta localitat.
  • En la seva construcció han participat una mitjana de 50 proveïdors, que han donat ocupació a més de 250 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura avui un nou supermercat a Puertollano (Ciudad Real), concretament en la carretera d'Argamasilla s/n (Polígon Industrial Escaparate). Aquest supermercat, que obre amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona i en la construcció del qual han participat 50 proveïdors que han donat ocupació a 250 persones durant la fase d'obra, presenta un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament als seus clients. L'obertura d'aquesta botiga suposa el tancament del centre que Mercadona tenia al carrer Torrecilla d'aquesta localitat.

La nova botiga eficient de Mercadona a Puertollano compta amb una superfície de sala de vendes de 1.819 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Novetats en totes les seccions

A més, presenta novetats en totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Disposa d'una nova entrada amb doble envidriat que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, màquina de suc de taronja acabat d'esprémer, un nou punt d'acabat per a la carn, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició en la peixateria per als productes de petxina. També compta amb una nova secció de forn amb llescadora de pa i pastisseria refrigerada i una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, entre altres novetats.

Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servei per facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de cistell de la compra i dos models de carro, molt més ergonòmics i lleugers.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou nombroses mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin d'una major comoditat en els seus moments de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

A nivell mediambiental s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres i amb nous baguls de congelat més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.

Igualment, aquest nou Model de Botiga de Mercadona, completament connectada tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tabletes electròniques que substitueixen al paper per realitzar gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescs.

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:30 hores, i disposa d'un aparcament de 137 places per facilitar l'acte de compra a tots els clients que es desplacin en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a això, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabriqui el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona té previst per a l'exercici 2017 invertir 180 milions d'euros a reformar i renovar amb aquest Nou Model de Botiga Eficient 126 botigues repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+i en noves millores informàtiques.

Mercadona a Castella-la Manxa: 1.379 milions d'euros en compres a proveïdors castellano-manxecs

Mercadona compta a Castella-la Manxa amb 78 supermercats i ha creat en l'últim any 40 llocs de treball fixos, fins assolir la xifra de 3.495 persones, totes elles amb contracte estable i de qualitat. Amb això, la companyia ha reforçat el compromís que manté amb la generació d'ocupació estable a la regió.


A més, l'aposta de Mercadona per Castella-la Manxa s'ha vist reflectida en el volum de compres a proveïdors castellano-manxecs per valor de 1.379 milions d'euros, un 3% més que l'any anterior. Així mateix, l'efecte dinamitzador de la companyia ha tornat a ser una constant, gràcies a la relació comercial que l'empresa manté amb més de 554 pimes castellano-manxegues, i que juntament amb els seus fabricants interproveïdors, ha invertit més de 61 milions d'euros a Castella-la Manxa i ha generat un total de 14.977 ocupacions directes i indirectes.