Logotip a l’exterior de la botiga de Mercadona

Catalunya – Mercadona obre un nou model de botiga eficient als municipis de Rubí, Manresa i Cambrils

16 de desembre de 2019
  • Aquesta nova botiga eficient presenta novetats en totes les seccions i millores tant en l’aspecte mediambiental, com tecnològic i de servei, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència de compra dels seus clients.
  • Els nous supermercats, que substitueixen després del seu tancament els ubicats al c/ Francesc Rovira (Rubí), a la carretera de Vic (Manresa) i al c/ Josep Llimona de Vilafortuny (Cambrils), han suposat una inversió de 16,9 milions i en la seva construcció han participat 150 proveïdors, que han donat feina a prop de 1.000 persones durant la fase d'obres.
  • A més de garantir la plantilla ja existent (123 persones), les tres noves botigues generen 28 nous llocs de treball addicionals, xifra que suposa un total de 151.

Mercadona inaugura avui tres nous supermercats eficients als municipis de Rubí (av. Castellbisbal), Manresa (c/ Pilar Bertran, al barri de la Sagrada Família) i Cambrils (vial del Cavet, a Vilafortuny). Aquestes obertures suposen el tancament dels supermercats que la companyia tenia a Francesc Rovira (Rubí), a la carretera de Vic (Manresa) i al c/ Josep Llimona de Vilafortuny (Cambrils). Aquests supermercats, que obren amb el nou model de botiga eficient de Mercadona que reforça l'excel·lència en el servei i optimitza l'acte de compra dels clients, presenten millores de què es beneficien tant els "Caps" (que és com la companyia anomena els clients internament), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a això, aquests nous supermercats ofereixen novetats en totes les seves seccions. Per exemple, disposen d'un nou punt d'acabat per a la carn, una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada o una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats. Així mateix, a les tres botigues s'incorpora la nova secció "A punt per Menjar", que ofereix un total de 35 plats preparats per emportar, que pràcticament es dupliquen perquè es poden personalitzar en alguns casos, com ara les amanides, les pizzes o les pastes. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, els tres supermercats disposen, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis i un nou model de carretó de la compra i de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció de les tres noves botigues eficients de Mercadona han participat més de 150 proveïdors, que han donat feina a prop de 1.000 persones durant la fase d'obra. Per la seva banda, Mercadona, a més de garantir la plantilla ja existent de 123 persones, que des d'avui s'incorporen als tres nous supermercats, ha generat 28 nous llocs de treball addicionals, fet que suposa un total de 151 treballadors repartits entre les tres botigues.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquests nous supermercats inclouen múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. Les botigues també disposen de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquestes noves botigues eficients de Mercadona estan completament connectades tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de les botigues, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Estalvi energètic: botigues ecoeficients

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposen d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura dels supermercats és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores d’octubre a maig (horari d’hivern) i de 9:00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d’estiu). A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquestes noves obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Al tancament del 2018, Mercadona ha invertit a Catalunya 197 milions d'euros tant en la reforma com en l’obertura de nous supermercats amb aquest nou model de botiga. El 2017 la inversió va ser de 104,5 milions en un total de 37 supermercats (4 obertures i 33 reformes) i el 2018, de 92,5 milions d'euros en un total de 40 supermercats (5 obertures per tancament i 35 reformes), totes amb el nou model de botiga eficient.