Silueta botiga eficient Mercadona a Jerez de la Frontera

Cadis - Mercadona implanta el seu Nou Model de Botiga Eficient a Jerez de la Frontera

10 de desembre de 2021
  • Aquesta botiga reobre després d’una reforma integral que ha comportat una inversió de 3,2 milions d'euros i la participació de 30 proveïdors, que han donat feina a 120 treballadors durant la fase de reforma.
  • Aquesta nova botiga eficient presenta novetats, com la secció A punt per Menjar, i millores tant en l’aspecte mediambiental com tecnològic i de servei.

Mercadona reobre avui el seu supermercat de Jerez de la Frontera, situat al c/ Divina Pastora, després d'una reforma integral per adaptar-lo al Nou Model de Botiga Eficient de la companyia. Es tracta d'un edifici emblemàtic i històric amb protecció, ja que està situat al centre històric de la ciutat, i que en el passat albergava les naus de l'antic Celler San Patricio. Aquesta actuació, en què s’han respectat les estructures originals, ha comportat una inversió de 3,2 milions d'euros i la participació de 30 proveïdors, que han donat feina a 120 persones durant la fase de reforma.

El Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona reforça l'excel·lència en el servei i optimitza l'acte de compra dels clients, amb millores adreçades tant als "Caps" (clients) com als treballadors, als proveïdors i a la societat. Per a això, aquest supermercat presenta novetats a totes les seccions. Per exemple, disposa d’una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats. Així mateix, aquesta botiga incorpora la nova secció A punt per Menjar, que té diferents plats que se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, aquest supermercat de Mercadona a Jerez té una superfície de sala de vendes de 1.452 metres quadrats i una plantilla de 34 treballadors amb ocupació estable i de qualitat, així com 84 places d'aparcament.

Vídeo en castellà

Estalvi energètic: botiga ecoeficient i 6.25

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

En aquest centre també s’hi ha implantat l'Estratègia 6.25 de Mercadona amb què es persegueix un triple objectiu fins al 2025: reduir un 25 % el plàstic en la seva marca pròpia, que tots els envasos siguin reciclables i reciclar tot el residu plàstic que la seva activitat genera. Per a això, Mercadona està duent a terme 6 accions concretes, alguna d'elles ja completades com l'eliminació de les bosses de plàstic d'un sol ús a totes les seccions, que s’han substituït per compostables, i també l'eliminació del parament de plàstic d’un sol ús. A més, d'aquí al 2025 la companyia es compromet a disminuir l'ús de plàstic dels seus envasos eliminant el que no afegeixi valor, substituint-lo per altres materials i incorporant plàstic reciclat. A més, Mercadona es compromet que l’any 2025 tots els seus envasos de plàstic siguin reciclables. La cinquena acció de l'Estratègia 6.25 compromet Mercadona a reciclar el 100 % dels residus plàstics de les botigues físiques, el Servei a Domicili i Online. Finalment, Mercadona està ajudant els "Caps" (com denomina els clients) a reciclar amb informació útil sobre reciclatge tant a la botiga com als envasos, a través de pictogrames indicatius.

Aquesta Estratègia tancarà un moviment gradual d'aposta per la sostenibilitat que té les arrels en les polítiques que acompanyen Mercadona des de fa 30 anys. Per exemple, part del parament de la llar està elaborat amb materials reciclats. També, des de fa dècades, es recullen els plàstics i els cartons de les botigues, es compacten i es reciclen per fabricar les bosses de la línia de caixes o els cartons de llet. Des de fa 25 anys, els palets o les caixes de fruita són reutilitzables, reparables, plegables i modulars. Es renten i es tornen a posar en circulació entre els proveïdors una vegada i una altra per afavorir els principis de l'Economia Circular.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.