Exterior botiga Mercadona a Arteixo (la Corunya)

La Corunya - Mercadona obre un Nou Model de Botiga Eficient a Arteixo

10 de desembre de 2021
  • Aquesta nova botiga eficient incorpora la nova secció A punt per Menjar i presenta novetats a la resta de seccions i millores tant en l’aspecte mediambiental com tecnològic i de servei, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels clients.
  • El nou supermercat té una plantilla de 45 treballadors amb ocupació estable i de qualitat, ha comportat una inversió de 10 milions d’euros i, en la construcció, hi han participat 50 proveïdors, que han donat feina a més de 45 persones al dia durant la fase d'obra.
  • Durant l’any 2020, Mercadona va invertir 28,4 milions d'euros a Galícia per contribuir a la reactivació econòmica de la regió i va crear 131 nous llocs de treball estables i de qualitat.

Mercadona inaugura avui un nou supermercat eficient a Arteixo (la Corunya), concretament a l’av. de la Diputación. Aquest supermercat, que obre amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona que reforça l'excel·lència en el servei i optimitza l'acte de compra dels clients, presenta millores de què es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a això, aquest nou supermercat presenta novetats a totes les seccions. Disposa, per exemple, d’una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats. Així mateix, en aquesta botiga s'incorpora la nova secció A punt per Menjar, que té un assortiment ampli de plats. Totes aquestes opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, el nou supermercat d’Arteixo disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis i un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmics i lleugers.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.661,90 metres quadrats i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció d'aquesta nova botiga eficient de Mercadona, hi han participat 50 proveïdors, que han donat feina a més de 45 persones al dia durant la fase d'obra.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura d'aquest supermercat és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:30 hores, i disposa d'un aparcament de 140 places per facilitar l'acte de compra a tots els clients que s’hi desplacin en vehicle privat. Quatre d’aquestes places són per a vehicle elèctric. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.

Amb aquesta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona a Galícia

Mercadona té 59 botigues a Galícia i una plantilla de 2.474 persones amb ocupació estable i de qualitat. Durant l’any 2020, va fer compres a proveïdors gallecs per valor de 1.458 milions d'euros i va invertir 28,4 milions d'euros en les botigues de la Comunitat.

Dins del seu pla d'acció social, Mercadona du a terme a una tasca de suport important a les diferents entitats socials que ajuden els col·lectius més desfavorits. Atesa la situació excepcional que viu el país, ocasionada per la COVID-19, la companyia ha reforçat el seu model responsable incrementant les donacions a la Comunitat un 70 %, cosa que durant l'últim any es va traduir en 1.216 tones de productes de primera necessitat donats a menjadors socials i altres institucions gallegues com bancs d'aliments, la Creu Roja o Càritas.