Entrada d'un supermercat Mercadona amb el nou Model de Botiga Eficient de la companyia.

Cadis - Mercadona inaugura el seu nou Model de Botiga Eficient en dos supermercats

31 de març de 2017
  • La companyia ha reformat dues botigues, a Palmones i Jerez de la Frontera, completament connectades tecnològicament, amb un disseny i unes seccions totalment renovades que milloren l'experiència total de compra dels clients, i un estalvi energètic de fins a un 40% respecte a una botiga tradicional.
  • Aquests nous supermercats eficients han suposat una inversió conjunta de 3 milions d'euros i han donat ocupació a 207 persones de la província durant la fase d'obres.

Mercadona reobre avui dos nous supermercats eficients a la província de Cadis: un d'ells situat a Palmones (Els Barris, Cadis), concretament en el Polígon Industrial Palmones, després d'una inversió d'1,5 milions d'euros i la participació de 102 persones en la fase d'obra; i un segon supermercat a Jerez de la Frontera, al Centre Comercial Área Sur, després d'una reforma integral amb una inversió d'1,5 milions d'euros i la participació de 105 persones per adaptar-lo al nou Model de Botiga Eficient.

Aquests nous supermercats a Palmones i Jerez de la Frontera presenten un nou disseny que millora la distribució, la decoració i la disposició de totes les seccions amb l'objectiu de millorar i optimitzar l'experiència de compra dels seus "Caps", com la companyia denomina internament als seus clients. Les noves botigues compten amb una superfície de sala de vendes de 1.900 metres quadrats cadascuna, i disposen d'un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga, amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. En aquest Nou Model de Botiga Eficient s'aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Novetats en totes les seccions

A més, presenta novetats en totes les seccions i d'elles es beneficien tant els “Caps” (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat. Per exemple, disposa d'una nova entrada amb doble acristalado que evita corrents d'aire, lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, màquina de suc de taronja recentment espremut, un nou punt d'acabat per a la carn, una gòndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada i una nova exposició en la peixateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

Aquest nou Model de Botiga Eficient de Mercadona també busca oferir un millor servei per facilitar l'acte de compra dels clients mitjançant l'ampliació dels passadissos de fruita i verdura, un nou model de cistella de la compra i dos models de carros, molt més ergonòmics i lleugers. Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per al disseny del nou moble de caixa, Mercadona ha comptat amb la col·laboració de l'Institut de Biomecànica de València. A més, disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin d'una major comoditat als seus moments de descans, així com una zona menjador més equipada i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

Estalvi energètic i gestió totalment informatitzada: botiga ecoeficient

A nivell mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, optimitzant els materials i el grossor de parets i sostres i amb nous baguls de congelat més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons zones i moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. Igualment, aquest Nou Model de Botiga de Mercadona, completament connectat tecnològicament, integra una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; el que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre uns altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tabletes electròniques que substitueixen al paper per realitzar gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescs.

L'horari d'obertura del supermercat de Palmones és de dilluns a dissabte, de 09:00 a 21:30 hores, i disposa d'un aparcament de 55 places pròpies, a les quals se sumen altres 600 del centre comercial. En el cas del supermercat de Jerez de la Frontera, l'horari d'obertura és de dilluns a dissabte, de 10:00 a 22:00 hores i disposa d'un aparcament de 2.342 places compartides amb el centre comercial, per facilitar l'acte de compra a tots els clients que es desplacin en vehicle. A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través de la pàgina web.

Amb aquestes nova obertures, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seva coneguda política comercial S.P.B. (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de forma exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de forma permanent. Gràcies a això, Mercadona pot oferir als seus clients un assortiment eficaç, amb independència de qui fabriqui el producte, amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

 Mercadona té previst per a l'exercici 2017 invertir 180 milions d'euros a reformar i renovar amb aquest Nou Model de Botiga Eficient 126 botigues repartides per tota Espanya, així com invertir 5 milions d'euros en R+D+i en noves millores informàtiques.

Mercadona a la Província de Cadis

Mercadona compta amb 49 supermercats a la Província de Cadis que proporcionen ocupació estable a més de 2.345 treballadors. D'altra banda destacar que Mercadona ha reforçat al llarg de l'any passat la seva responsabilitat social a la província per mitjà de diferents iniciatives, amb més de 43.000 quilos d'aliments donats. A més ha col·laborat en múltiples "Operacions Quilo" amb Banc d'Aliments de Cadis i Banc d'Aliments d'Algesires, i en iniciatives com la del Banc d'Aliments a través de la seva campanya "Gran Recollida d'Aliments", participant amb els supermercats que té en gran part dels municipis de la província. Mercadona també col·labora amb el Menjador Social Verge Poderosa, a Cadis capital, i Pare Cruceyra, a Algesires, donant diàriament productes que retira de la venda però que estan en perfecte estat per al seu consum. 

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona a Palmones (Cadis):

Ubicació del nou supermercat eficient de Mercadona a Jerez de la Frontera (Cadis):