Mercadona ha començat a col·laborar amb l'entitat Sant Joan de Déu Serveis Socials de València.

Mercadona comença a col·laborar amb el menjador de l'alberg de Sant Joan de Déu de València

29 de març de 2017

A 2016 Mercadona va donar més de 140 tones de productes de primera necessitat a la província de València.

  • La companyia també col·labora amb altres menjadors socials i entitats benèfiques com Casa Caritat de València, Bunyols Sense Fronteres de Gandia i el Banc d'Aliments.
  • Sant Joan de Déu Serveis Socials de València atén diàriament a més de 100 persones.

Mercadona ha començat a col·laborar amb l'entitat Sant Joan de Déu Serveis Socials de València, mitjançant el lliurament diari d'aliments. Aquest lliurament es realitza a primera hora del matí amb les furgonetes de la companyia i a través dels treballadors de la botiga de Mercadona situada al carrer Sagunt de València, els quals reparteixen diàriament aquests aliments. Un cop al centre, la cuinera del menjador s'encarrega de preparar els menjars per a les persones que acudeixen diàriament a les seves instal·lacions, i la responsable d'oficis del centre s'encarrega del repartiment per a les persones usuàries de la xarxa de nou habitatges d'inclusió social; en total més de 100 persones.

La directora de Sant Joan de Déu Serveis Socials, Isabel Tortajada, ha assenyalat que aquesta col·laboració és un exemple de solidaritat i compromís social, que demostra que “una societat millor és possible”. Per la seva banda Emilio, un dels repartidors de Mercadona que s'encarrega de portar els aliments, ha afirmat sentir-se orgullós de participar en aquesta iniciativa i estar “molt involucrat a poder repartir aliments tan necessaris per a les persones amb dificultats”.

D'aquesta manera, Mercadona reforça la seva responsabilitat social a la província de València, regió on col·labora a més amb Casa Caritat de València, amb el menjador social Bunyols Sense Fronteres de Gandia i amb el Banc d'Aliments. En el seu conjunt, Mercadona va donar l'any passat més de 140 tones de productes de primera necessitat, i va ajudar a recaptar 173 tones d'aliments donats pels seus “Caps”, com internament la companyia anomena als seus clients, en col·laborar en les diferents Operacions Quilo i en la Gran Recollida realitzades a la província de València.

Trajectòria de Sant Joan de Déu Serveis Socials de València

Sant Joan de Déu Serveis Socials pertany a l'Ordre Hospitalària Sant Joan de Déu, amb més de 500 anys d'història. A Espanya compta amb la presència de 236 germans en 70 centres i dispositius socials i sanitaris, que atenen prop d'1.400.000 persones i compta amb més de 2.000 voluntaris. L'entitat té presència a València en dues etapes diferents, des de 1887 fins a 1991, a l'hospital situat a la Malvarrosa; i des de 1992 fins a l'actualitat, a través d'oferir serveis socials a persones sense llar. Per a això, disposen d'un alberg que ofereix allotjament i atenció de les necessitats bàsiques d'alimentació i salut, un centre ocupacional on recuperar hàbits relacionals i laborals, un programa terapèutic de deshabituació de problemàtica d'alcoholisme i ludopatía, i una xarxa de nou habitatges que es converteixen en la llar que aquestes persones han perdut.

Donació d'aliments Mercadona

Dins del seu compromís amb la societat, Mercadona recolza a diverses institucions i entitats socials. A través de les diferents iniciatives, només en l'exercici 2016, la companyia va donar 6.500 tones d'aliments, un equivalent a 108.000 carros de la compra, a més de 120 menjadors socials i 60 bancs d'aliments i organitzacions socials de tota Espanya. A més, va col·laborar en diferents Operacions Quilo i en la Gran Recollida organitzada pels bancs d'aliments, mitjançant la gestió en botigues i el suport logístic, on es va aconseguir recaptar, gràcies a la solidaritat dels seus “Caps”, 6.900 tones. 

Mercadona empieza a colaborar con el comedor del albergue de Sant Joan de Déu de ValenciaEmilio, repartidor de Mercadona, al costat d'Emilia i Rosa, treballadores de Sant Joan de Déu Serveis Socials, durant un dels lliuraments.