Exterior del nou supermercat de Mercadona al centre comercial Baricentro a Barberà del Vallès (Barcelona)

Barcelona - Mercadona obre un nou supermercat eficient a Barberà del Vallès

20 de novembre de 2023
  • La nova botiga té una plantilla de 49 persones i ha suposat una inversió de 4,8 milions d’euros.
  • En la seva construcció han participat 33 proveïdors, que han donat feina a més de 200 persones durant la fase d'obres.
  • Està completament connectat tecnològicament i s’inaugura amb el nou model de botiga eficient, que optimitza l’acte de compra dels clients i permet reduir fins a un 40% el consum energètic.

Mercadona obre avui un nou supermercat eficient al municipi de Barberà del Vallès, concretament al centre comercial Baricentro. Aquesta nova botiga té una plantilla de 49 persones i ha suposat una inversió de 4,8 milions d’euros. A més, en la seva construcció han participat 33 proveïdors, que han donat feina a més de 200 persones durant la fase d'obres.

El nou supermercat, que obre amb el nou model de botiga eficient que la companyia està implantant a tota la cadena, ofereix novetats en totes les seves seccions. Per exemple, disposa d’una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, una secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, un servei de suc de taronja acabat d'esprémer i especialitats de sushi, entre altres novetats.

Així mateix, incorpora la nova secció "A punt per Menjar", que ofereix un total de 35 plats preparats per emportar. Totes aquestes opcions es serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartró o el paper.

Aquesta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.750 metres quadrats i disposa d’un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials, tant a la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients. També inclou una entrada amb doble vidre, que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis i dos models de carretó, molt més ergonòmics i lleugers.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:00 hores d’octubre a maig (horari d’hivern) i de 9:00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d’estiu). Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra online a través del lloc web www.mercadona.es.                                               

Tecnologia i ergonomia per als treballadors

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. També disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, està completament connectat tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a Catalunya

Mercadona, present a Catalunya des de l'any 1993 amb l’obertura de la primera botiga a la ciutat de Lleida, ha tancat l’exercici 2022 (darreres dades disponibles) amb una plantilla de 14.615 persones i amb 250 supermercats, 187 dels quals ja tenen implantat el nou model de botiga eficient que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir fins a un 40 % el consum energètic.

També té 3 blocs logístics als municipis d’Abrera, Sant Sadurní d'Anoia i Sant Esteve Sesrovires, i des del juny del 2019, disposa d’un magatzem dedicat exclusivament a donar servei online, situat al polígon industrial de la Zona Franca de Barcelona.

Nou supermercat de Mercadona a Barberà del Vallès (Barcelona)Entrada botiga eficient de Mercadona a Barberà del Vallès (Barcelona).

Interior del supermercat Mercadona del centre comercial Baricentro a Barberà del Vallès (Barcelona)Secció de Fruita i Verdura al Mercadona del centre comercial Baricentro a Barberà del Vallès (Barcelona).

Exterior del nou supermercat de Mercadona al centre comercial Baricentro a Barberà del Vallès (Barcelona)Nou supermercat de Mercadona al centre comercial Baricentro a Barberà del Vallès (Barcelona).