Dibuix explicatiu sobre la gestió de residus de Mercadona

Aquestes són les mesures de Mercadona per evitar el desaprofitament d'aliments

18 de gener de 2018
  • Mercadona disposa des de fa anys d'una política de gestió de residus per reduir el desaprofitament en tots els seus processos.

Aquestes són algunes de les estratègies de Mercadona per evitar i prevenir el desaprofitament d'aliments.

Vídeo en castellà

1. Arbre complet: Vendre Qualitat

En la venda de Fruita i Verdura, Mercadona prioritza la qualitat per sobre de l'estètica. Un exemple és el servei de suc de taronja acabat d'esprémer que se serveix de taronges d'una gran qualitat però que anteriorment, pel seu aspecte o menor grandària, tenien una difícil sortida al mercat. A més, Mercadona tracta d'oferir productes directes del camp evitant en la mesura que pugui la manipulació intermèdia, el que permet que els nostres clients estalviïn i hi hagi un major aprofitament agrícola.

2. Demanar allò just i necessari

A Mercadona tractem de regular molt bé les comandes perquè s'ajustin a la previsió de venda i evitar que es generi un sobreestoc o acumulació de productes a la botiga.

3. Ser botiguers

Mercadona ajusta els preus en funció de l'estoc. Si la disponibilitat de productes puja, els preus baixen. D'aquesta manera, es venen més ràpid, tots guanyem, i no tirem. Aquestes pràctiques són visibles sobretot en les nostres seccions de frescs com a mesura per donar sortida a diversos productes abans que s'espatllin.

4. Només el que necessites

A Mercadona no animem als nostres clients a emmagatzemar o comprar de més. No realitzem promocions o ofertes. En canvi, disposem de la política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que garanteix als clients el mínim preu unitari amb la màxima qualitat.

5. Lliurem els productes aptes

Si un producte no es ven i és apte per al consum, el lliurem a menjadors socials i altres entitats a través dels nostres recursos humans i logístics perquè arribin als usuaris d'aquests centres en òptimes condicions. A tancament de 2017 col·laborem amb més de 140 menjadors socials de tota Espanya.

6. Convertim l'inservible

Si per algun motiu un producte caduca, es retira de la venda i es lliura a gestors autoritzats perquè el transformin en energia, abonament o pinso.

Aquestes són algunes de les mesures que apliquem per evitar el desaprofitament d'aliments. A Mercadona seguim treballant per millorar els nostres processos en aquesta direcció.