Exterior botiga Mercadona a Casas Ibáñez (Albacete)

Albacete - Mercadona obre un nou supermercat eficient a Casas Ibáñez

29 de setembre de 2022
  • El supermercat té 36 treballadors amb ocupació estable i de qualitat, i s'ha fet una inversió de 5 milions d'euros per a la seva construcció. Hi han participat 55 proveïdors, que han donat feina a 250 persones durant la fase d'obres.
  • Aquesta botiga sostenible està completament connectada tecnològicament i s'inaugura amb el Nou Model de Botiga Eficient, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir el consum energètic fins a un 40 %. A més, s'incorpora a la xarxa de botigues 6.25 per a la reducció del plàstic i l'impuls de l'economia circular.
  • Amb aquesta nova obertura, la companyia té 75 supermercats a Castella-la Manxa.

Mercadona obre un nou supermercat eficient a Casas Ibáñez (Albacete), concretament a la carretera de Cuenca, 19. La nova botiga té 36 empleats i ha comportat una inversió de 5 milions d'euros. A més, en la construcció han participat 55 proveïdors, que han donat feina a 250 persones durant la fase d'obres.

Aquest nou supermercat presenta novetats a totes les seccions. Per exemple, disposa de lineals específics de llet fresca i sucs refrigerats, una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d’esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada, i una nova exposició a la peixateria per als productes de conquilla, entre altres novetats.

Així mateix, en aquesta botiga s'incorpora la secció A punt per Menjar, que ofereix plats a punt per consumir. Les diferents opcions se serveixen en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartó o el paper.

A més, el supermercat disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble vidre que evita corrents d'aire, uns passadissos més amplis, una àrea de descans a la botiga mateixa amb taules i cadires on els "Caps" poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo de begudes fredes, un nou model de carretó de la compra i un nou model de carretó tipus cistell, molt més ergonòmic i lleuger.

Aquest nou supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.720 m2 i disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb nous colors i materials tant en la façana exterior d'accés com en la distribució de les diferents seccions. Aposta també per espais amplis i diàfans, que faciliten l'entrada de llum natural, i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir el consum energètic fins a un 40 % respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'aquest supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 h. Amb aquesta nova obertura, els clients es beneficiaran de la coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos) de la companyia, que utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabriqui el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Tecnologia i ergonomia per a les treballadores i els treballadors de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats tinguin més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, de manera que es facilita l'autogestió de cada supermercat i s’agilitzen els processos de tota la cadena.

Entre els nous dispositius, hi ha, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

Mercadona a Castella-la Manxa

Mercadona ha tancat l'exercici 2021 amb un volum de compres a Castella-la Manxa que arriba als 1.870 milions d'euros, xifra que reflecteix l'aposta sostinguda pel teixit productiu castellanomanxec. La companyia ha acabat l’any 2021 amb una plantilla de 3.454 persones a la Comunitat, totes amb contractes estables i de qualitat.

Així mateix, la companyia manté un compromís social amb els veïns de les zones en què té presència i activitat. En el cas de Castella-la Manxa, l’exercici passat va donar 532 tones de productes de primera necessitat a un total de 15 menjadors socials i entitats benèfiques durant tot l'any 2021.

Imatge de capçalera: Exterior botiga Mercadona a Casas Ibáñez (Albacete).