Façana exterior botiga Mercadona

Mercadona lliura 5.500 litres de llet al Banc dels Aliments de La Rioja

06 de setembre de 2019
  • La cadena de supermercats ha donat 96.000 quilos de productes de primera necessitat el 2018 a La Rioja.

Mercadona ha donat 5.500 litres de llet al Banc dels Aliments de La Rioja. Es renova així el conveni de col·laboració entre totes dues entitats mitjançant el qual Mercadona, en els darrers set anys, ha donat més de 31.000 quilos de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de La Rioja. El conveni inclou, a més, altres ajuts, com ara la donació diària de productes de primera necessitat i la participació en les diferents campanyes de recollida d'aliments que organitza el Banc dels Aliments de La Rioja.

En el lliurament han estat presents José Manuel Pascual-Salcedo, president del Banc dels Aliments de La Rioja, i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja. Flandes ha destacat que "un dels puntals de la responsabilitat social empresarial de Mercadona a La Rioja és el suport al Banc dels Aliments, que desenvolupa una gran tasca ajudant aquells que més ho necessiten". Pascual-Salcedo, per la seva banda, ha agraït a Mercadona "la col·laboració diària que manté Mercadona, a través de la nostra entitat, amb els més necessitats de la societat de La Rioja, fet al qual cal sumar avui els 5.500 litres de llet, producte que ara mateix era deficitari al nostre magatzem".

En el marc de la seva responsabilitat social empresarial, Mercadona no només fa aquesta col·laboració amb el Banc dels Aliments de La Rioja, sinó que també col·labora diàriament amb el menjador social Cocina Económica, de Logronyo, donant productes de primera necessitat. L’any passat, aquestes col·laboracions van assolir la xifra de 96.000 quilos d'aliments donats a La Rioja.

José Manuel Pascual-Salcedo, president del Banc dels Aliments de La Rioja, i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La RiojaJosé Manuel Pascual-Salcedo, president del Banc dels Aliments de La Rioja, i Imanol Flandes, director de Relacions Externes de Mercadona a La Rioja.

Mercadona a La Rioja

Mercadona té 9 botigues a La Rioja (5 a Logronyo i 1 a Alfaro, Arnedo, Calahorra i Haro) i una plantilla de 506 persones amb ocupació estable i de qualitat. La companyia manté relació comercial amb 805 pimes i el 2018 ha fet compres a proveïdors de La Rioja per valor de 377 milions d'euros, un 5 % més que l'any anterior.

Banc dels Aliments de La Rioja

El Banc dels Aliments de La Rioja és una fundació benèfica de caràcter social, aconfessional i sense ànim de lucre, que està integrada a la Federació Espanyola de Bancs dels Aliments (FESBAL) i a la Federació Europea de Bancs dels Aliments (FEBA). Formada per un grup de voluntaris de La Rioja, la fundació s'encarrega de recollir aliments procedents d'excedents d'empreses d'alimentació i donacions de particulars i de repartir-los entre la gent necessitada de La Rioja. El 2018 van distribuir, a través de 102 entitats col·laboradores, un total d’1.369.484 quilos d'aliments a 10.160 beneficiaris. La seva segona línia de treball està centrada en l’aprofitament dels aliments.

Una política d'acció social sostenible integrada en l'estratègia d’RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part de tot el que en rep. Amb aquest objectiu, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic a través de diferents línies d'actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit. En el marc d'aquesta política, Mercadona treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i en la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals a les seves botigues.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a això, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Mediambiental propi, que està enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica i la reducció de residus. Part d'aquest sistema està basat en els principis de l'Economia Circular i busca la conversió de residus en nous recursos conjuntament amb els proveïdors totaler.

A més, Mercadona col·labora amb més de 170 menjadors socials i 60 bancs dels aliments i altres entitats benèfiques de tot Espanya per a la donació diària d'aliments, i també en campanyes de recollida d'aliments. Igualment, treballa amb més de 33 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

D’ençà del 2009, Mercadona és membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidit per la Comissió Europea en què tots els seus participants són auditats periòdicament i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l'any 2011 al Pacte Mundial de les Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.