Coberta amb panells solars d'una botiga de Mercadona

Mercadona reforça el seu compromís amb l'energia fotovoltaica i invertix 60 milions d'euros en 2023

13 de febrer de 2023
  • En 2023 la previsió és augmentar la seua capacitat de generació d'energia renovable en 240 botigues i en nous blocs logístics i Ruscos.
  • Una botiga de Mercadona amb panells solars estalvia aproximadament un 20 % del seu consum energètic anual respecte a una botiga sense energia fotovoltaica instal·lada, la qual cosa suposa una reducció d'aproximadament de 30 t de CO2 per supermercat.
  • Després d'invertir més de 14 milions d'euros l'any 2022 en la instal·lació de nous panells solars, que aconseguix evitar l'emissió de més de 3.000 tones de CO2.

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, reforça el seu compromís amb l'energia fotovoltaica i preveu invertir en 2023 aproximadament 60 milions d'euros en la instal·lació de panells solars en les seues cobertes, la qual cosa incrementarà significativament la reducció d'emissions per consum elèctric.

L'objectiu de Mercadona és continuar donant el "Sí" a cuidar el Planeta i augmentar la generació d'electricitat renovable a través de panells solars, gràcies als quals una botiga amb esta instal·lació estalvia aproximadament un 20 % del seu consum energètic anual respecte a una botiga que no tinga implantada esta energia, i reduïx aproximadament 30 tones de CO2 per supermercat.

L'aposta per obtindre energia de manera sostenible va començar al final de 2020 en algunes de les botigues. En 2021 la companyia va afermar la seua aposta per l'autoconsum fotovoltaic i en 2022 va invertir 14 milions d'euros en la instal·lació de nous panells solars, amb la qual cosa evita l'emissió de més de 3.000 tones de CO2 en un any.

Actualment, la cadena de supermercats es proveïx d'esta font d'energia renovable en 114 botigues, 9 blocs logístics, 3 Ruscos (magatzem exclusiu per a la venda online) i a les oficines que la companyia acaba d'estrenar a Albalat dels Sorells (València).

La previsió de la companyia és tindre al final de 2023 un total aproximat de 350 botigues i ampliar el nombre de blocs logístics i Ruscos amb panells solars a les cobertes. Amb tota esta potència instal·lada esperen estalviar l'energia equivalent al consum anual acumulat de 125 botigues.

L'objectiu per a l'any 2027, moment en què la companyia ha definit el seu full de ruta amb el lema "qui té una teulada, té un tresor", és tindre autoconsum en més de 850 botigues i en tots els seus blocs logístics i Ruscos, la qual cosa suposarà un estalvi en electricitat equivalent al consum de 300 botigues.

Treballador de Mercadona en una coberta d'una botiga amb panells solarsTreballador de Mercadona en una coberta d'una botiga amb panells solars.

Coberta amb panells solars d'una botiga de MercadonaCoberta amb panells solars d'una botiga de Mercadona.