Representants de Mercadona i de l'Ajuntament de València al costat de la primera furgoneta de gas híbrida en la cadena.

Mercadona aposta pel transport sostenible

22 de setembre de 2017
  • La companyia suma a la seua estratègia de transport sostenible una nova furgoneta de gas a la ciutat de València, que estarà en proves per a anar millorant la seua implantació.

 

  • La companyia suma a la seua estratègia de transport sostenible una nova furgoneta de gas a la ciutat de València, que estarà en proves per a anar millorant la seua implantació.

Mercadona, en la seua aposta pel transport sostenible, ha incorporat la primera furgoneta de gas híbrida amb gasoil en un dels seus supermercats, concretament, a la ciutat de València.

El nou vehicle, que estarà en proves per a anar avaluant i millorant la seua implantació en altres supermercats, presenta com a característica principal que el gas que utilitza és GNC (Gas Natural Comprimit).

Aquest gas natural no conté plom ni traces de metalls pesants, millorant la qualitat de l'aire de les ciutats, ja que redueix en més d'un 85% les emissions d'òxids de nitrogen i en quasi un 100% les partícules en suspensió. També disminueix fins a un 25% les emissions de CO2, principal gas d'efecte hivernacle. A més, disposa d'etiqueta Eco segons la classificació de la DGT.

Els motors de gas natural són silenciosos i redueixen l'emissió sonora percebuda i les vibracions pel que fa als motors dièsel i, en conseqüència, redueixen la contaminació acústica.

Els models GNC poden circular lliurement per les zones urbanes fins i tot quan s'apliquen restriccions de circulació per pol·lució a les ciutats.

El Regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, en el marc de les activitats de la "Setmana de la Mobilitat" de la ciutat, ha visitat el supermercat de Mercadona del Carrer Sant Vicent Màrtir per a conèixer les característiques i funcionament d'aquesta nova furgoneta a gas i les millores que suposa per a realitzar el repartiment del Servei a domicili de Mercadona per a la ciutat de València.