Separar bé els residus i ordenar-los en contenidors és fonamental per a reciclar. Estos consells bàsics t'ajudaran a fer que reciclar siga més fàcil i pràctic.

Consells bàsics per a reciclar

04 de setembre de 2020

El reciclatge forma part del nostre dia a dia, però sabem realment quins residus van a cada contenidor? T'oferim uns passos senzills perquè reciclar siga una tasca fàcil, senzilla, pràctica i quotidiana.

Passos bàsics per a reciclar millor

1. Col·loca els poals del fem diferenciats en un mateix espai: a la cuina, al traster, al garatge o al soterrani, on siga més pràctic per a tu.

2. Aprén a diferenciar els diferents poals i colors per a no confondre't:

  • Contenidor blau: paper i cartó i la bossa del pa, encara que porte eixa xicoteta finestra de plàstic.
  • Contenidor verd: envasos de vidre (recorda que si porten tapa, esta va al contenidor groc).
  • Contenidor groc: envasos lleugers de plàstic, llandes, brics i paper d'alumini.
  • Contenidor marró: restes de menjar i altres residus orgànics com el paper de cuina brut o restes de podar plantes. Important! Utilitza bosses compostables per a este tipus de residus.
  • Contenidor gris: joguets i bolquers.
  • Ecoparc o punts nets: electrodomèstics, mobles, roba, calçat, aparells electrònics, pintura i altres residus.

3. Diferenciar els contenidors a casa és fonamental, bé amb contenidors o bé amb bosses de colors diferents. Et facilitarà la labor de separar i ordenar els residus de manera més ràpida.

Amb estos passos tan senzills reciclar es convertix en una tasca fàcil i pràctica, i contribuïm a millorar i aconseguir un entorn més sostenible.

En Mercadona estem treballant perquè els productes i envasos porten el pictograma per a saber en quin contenidor s'han de depositar.

A més, a les nostres botigues estem començant a incorporar diferents tipus de papereres per a ajudar-te a separar correctament i començar a familiaritzar-nos amb els tipus de contenidors.

On depositar cada residu?

Usa esta guia de colors per a saber com separar els residus de la llar. És una tasca fàcil i senzilla que ajuda a fer que els residus es reciclen correctament.

Imant reciclar MercadonaConceptes bàsics de reciclatge per a separar els residus.

Imant reciclar Mercadona

Descargar

 

I recorda! Separar bé ajuda a reciclar millor. Entre tots podem!