Et donem idees per al teu menú setmanal. Estalviaràs temps, t'organitzaràs millor i cuidaràs la teua alimentació.

Una proposta per al teu menú setmanal

13 de gener de 2022

Amb la nostra proposta de menú setmanal estalviaràs temps i t'organitzaràs millor en la cuina. A més, cuidaràs la teua alimentació, ja que evitaràs el menjar preparat i estalviaràs energia.

Comoditat, estalvi i aprofitament del temps

El motiu de suggerir-te este menú setmanal és la comoditat, l'estalvi i l'aprofitament del temps que et pot aportar. Tan sols amb una sessió de cuina pots fer el menú per a cinc dies.

La clau està en l'organització a l'hora de comprar, cuinar i preparar els ingredients per a poder optimitzar-los al màxim.

Claus perquè el teu menú setmanal siga un èxit

1. Planifica el menú. Tria ingredients base que siguen versàtils, com per exemple, l'arròs integral o la salsa de tomaca. I no oblides revisar el rebost per a aprofitar el que ja tens!

2. Fes la llista de la compra. Complementa les proteïnes, els hidrats i les verdures perquè després la sessió siga més senzilla i equilibrada.

3. Congela. Pots guardar congelats ingredients base, com la ceba trossejada o els caldos. Els que millor aguanten el congelat són els guisats i, especialment, els de llegums. Però, l'arròs, només si és blanc.

4. No òbrigues els tuppers fins que vages a consumir-los, per a millorar la conservació i evitar la pèrdua de nutrients.

5. Organitza. Etiqueta tots els paquets amb el nom de la recepta i la data en què s'ha preparat.

6. Embolica per separat qualsevol carn o peix en filets, fins i tot les hamburgueses, en paper film perquè, quan es congelen, no s'apeguen.

7. Deixa refredar els aliments cuits abans de congelar-los. Això evitarà que es forme condensació dins del recipient i, per tant, que es generen cristalls de gel en el menjar.

8. Cuina sense amaniments, oli, salses ni condiments. Quan arribe l'hora de consumir els aliments, calfa'ls i afig les salses o condiments frescos al plat.

9. Croquetes, mandonguilles, carn i peix arrebossats s'han de congelar sense cuinar, però amb tot l'arrebossat.

Exemple de menú setmanal

A continuació, et deixem un exemple de menú setmanal que et donarà idees per a preparar dinars i sopars ben complets.

Ejemplo de menú semanal para tu menú semanal.

Consells per a fer este menú setmanal

Tan important és saber triar les receptes i fer la compra necessària com organitzar la cuina i sincronitzar els preparatius perquè la sessió de cuina siga fluida i aprofites els temps al màxim.

La vesprada del dia anterior, posa els cigrons a remulla per a hidratar-los durant la nit i poder preparar el falàfel. El dia del Batch Cooking, tin els ingredients a punt i dividits per receptes, això t'ajudarà a guanyar temps i agilitat.

El primer que farem serà el caldo base per a usar-lo tant com entrant per al menjar del dilluns, com per a la crema de pésols i la de carabasseta. Quan estiga el caldo al foc, farem el pollastre al curri i el guisat de vedella als foguers i, mentrestant, les costelles i verdures al forn.

Consejos para la realización de este menú semanal.

És ara, quan tenim ocupats tots els foguers i el forn, el moment de fer l'ensalada de bacallà i l'ensalada de tres tomaques.

Una vegada estiga el caldo preparat, cuinarem les dos cremes i, quan el pollastre al curri estiga a punt, farem la salsa per a les gambes Kimchi. En acabar el guisat, ofegarem les verdures i cuinarem la pasta d'espagueti fi.

Consejos para la realización de este menú semanal.

Després de traure les costelles del forn, ficarem la quiche i, mentre s'enforna, fregirem el falàfel. Tota la sessió de cuina t'hauria de costar al voltant de 120 minuts.

Molt important! El mateix dia que vages a consumir els plats, acaba'ls amb la guarnició de cada un: afig les perles de mozzarella a l'ensalada de 3 tomaques; els crostons i els daus de pernil a la crema de pésols; els nyoquis a la vedella guisada; i muntarem les llesques de salmó i cansalada viada.

Consejos para la realización de este menú semanal.

Bon profit!

... I un parell d'idees per als desdejunis, esmorzars i berenars

Galletes d'avena i crema de cacauet

Mescla 20 g de crema de cacauet amb uns 10 g de formatge crema fins que obtingues una mescla homogènia. Esta crema la podem untar sobre les galletes d'avena i afegir unes mores a la part superior per a donar un toc fresc.

Stracciatella de quefir

Pica 20 g de xocolate 99 % amb l'ajuda d'un ganivet i esmicola’l en borumballes fines. Aboca 150 g de quefir en un bol i mescla el cacau amb 50 g de nabius. Prova a ficar-ho al congelador! És una alternativa deliciosa per als gelats.

Altres recomanacions

Si vols aprendre a preparar la Crema de pésols per al sopar de dilluns o la Quiche de salmó per al de divendres, et deixem el vídeo pas a pas d'estes dos receptes.