Celebra Nadal amb els nostres tradicionals tronc, mantecados i polvorons.

Tronc de Nadal, mantecados i polvorons, els més tradicionals!

26 de octubre de 2023

Hi ha productes que mai passen de moda per a celebrar el Nadal. El Tronc de Nadal, els mantecados i polvorons formen part de l'ànima d'estes festes des de fa molt de temps. Per això són símbols culinaris de la temporada, compartits en moltes reunions familiars.

Descobrix tots els detalls sobre estos tresors dolços:

Tronc de Nadal

Tronco de Navidad de Mercadona

Estes postres tradicionals es remunten a antics costums europeus que celebraven l'any nou. Amb el temps, s'ha convertit en un habitual de les taules nadalenques.

Composició

  • Interior: bescuit sucós de vainilla enrotllat amb farciment de trufa.
  • El producte està banyat amb cobertura negra ratllada en forma de corfa d'arbre i decorat amb boletes roges de cereal cruixent amb xocolate, flocs blancs de sucre i arbrets verds de sucre. A més, porta un bastó de xocolate en colors rojos i blancs molt infantil i típic en l'època nadalenca.

Descongelació aproximada abans de consumir-lo

  • 4 hores en nevera.
  • 2 hores i 30 minuts a temperatura ambient.
  • No el tornes a congelar una vegada descongelat.

Mantecados i Polvorons

Els nostres mantecados i polvorons s'elaboren amb la mateixa recepta de fa més de 100 anys, i es presenten amb el seu clàssic embolcall ''a doble monyo''.

El procés d'elaboració d'estos dolços exquisits comença amb una cuidada selecció que té com a matèries primeres principals: ametla, farina de blat, sagí de porc ibèric i sucre de llustre. Cada una se sotmet a un condicionament previ. La farina de blat es resseca fins a aconseguir la humitat característica, el sucre en gra es mol fins a convertir-lo en sucre de llustre i l'ametla es torra i trosseja.

Estos ingredients es pasten per a aconseguir una mescla homogènia en color i textura. Una vegada està la massa preparada, es talla per a donar forma a les peces: redones o ovalades, segons el producte.

Després, ve la fase d'enfornar i refredar, per a acabar amb la d'envasar en el seu embolcall especial i delectar a tots els amants de la qualitat i la tradició amb cada mos.

Polvoró d'ametla i Boleta de coco

Mantecados y Polvorones de Mercadona

Polvoró d'ametla: el clàssic polvoró de tota la vida, amb forma ovalada. Inclou ametla torrada i trossejada, canyella molta, clau, oli essència de llima i sucre de llustre en la superfície.

Igual que els mantecados, la seua consistència és compacta en l'exterior i tendra en l'interior, amb la superfície lleugerament clevillada i suau al paladar.

Boletes de coco: encara que potser no són tan tradicionals, ens acompanyen ja des de fa temps. Són uns dolços de marcada personalitat. Farcides de coco ratllat i banyades amb una exquisida capa de xocolate negre, són ideals per als amants del coco, ja que en tenen una bona quantitat en l'interior.

Es preparen donant forma de boleta a la massa de coco ratllat per a després banyar-les en xocolate negre. Posteriorment, es refreden i s'envasen després de passar un rigorós control de qualitat.

Mantecado casolà i Mantecado de llima

Mantecado casero y Mantecado de limón Mercadona

Amb forma redona, els dos productes presenten una consistència similar a la dels polvorons, amb característiques semblants en la superfície i una textura suau que es desfà en el paladar.

Mantecado casolà: esta delícia tradicional afig als seus ingredients canyella molta, que li dona un toc de calidesa i fragància, i s'empolvora amb sèsam o ajonjolí. Cada mos evoca els sabors que ens han arribat generació rere generació.

Mantecado de llima: oferix una experiència cítrica amb un toc refrescant, gràcies a l'aroma de l'oli essencial de llima. Un producte de contrastos molt agradables.

Altres recomanacions

El nostre assortiment de Torrons porta novetats i els clàssics de sempre, no t'ho perdes!

Dona't un capritx amb la nostra àmplia varietat de Bombons.

Has vist els nostres Calendaris d'Advent amb minifragàncies i essencials de maquillatge? Comença el compte arrere...