El sopar de Halloween ha de ser divertit, deliciós i terrorífic a parts iguals. Vols aprendre a preparar quatre receptes per a una nit sorprenent de rialles horripilants? Serà inoblidable, tota la família i els amics ho passareu genial.
Molt originals, apetitoses i fàcils de preparar, et suggerim receptes salades i dolces perquè hi haja varietat i pugueu completar el vostre sopar. Propostes per a calzone, sucar, cremes i pastissos. T'atrevixes amb estes receptes?
Quatre receptes per a Halloween
Mòmia Calzone
- En una massa fresca per a pizza, col·loca el farciment al centre, de manera que queden els laterals i la zona superior de la massa lliures.
- El farciment serà: 1 pot de tomaca fregida, 1 paquet de mozzarella, 1 pot de formatge ricotta i unes tires de salami.
- Als laterals de la massa que hem deixat lliures, fes uns talls en forma de tires.
- Cobrix el farciment amb les tires que has tallat, com si fora un embenatge, amb fermesa, però sense pressionar. Decora la zona superior amb tomaca i rodanxes d'oliva com si foren els ulls.
- Precalfa el forn a màxima potència i enforna aproximadament 20 minuts.
Cementeri de natxos
- En una paella, salta 250 g de carn picada i salpebra.
- Afig 1 cullerada sopera d'all en pols i 7 o 8 rodanxes de jalapeños.
- Disposa ½ bossa de natxos en una safata per a forn i estén la carn assaonada per damunt dels natxos.
- Incorpora 1 pot de salsa mexicana sobre la carn i els natxos i cobrix amb 1 bossa de formatge ratllat.
- Gratina-ho durant 60 segons.
- Quan isquen, afig 1 pot de guacamole i estén lleugerament.
- En 2 tortilles de blat, retalla diferents formes: de làpida, arbre, etc.
- Fica-les al forn fins que es dauren i, a continuació, decora-les al gust amb colorant alimentari.
- Col·loca totes les formes en la superfície i ja estan a punt per a sucar!
Crema de carabassa
- Posa en una cassola 500 g de carabassa pelada, sense llavors i a trossets, amb 1 moniato i 4 carlotes pelades, i a trossos.
- Afig 400 ml d'aigua o de caldo de verdures i deixa que bulla fins que estiga cuit.
- Retira el caldo de la cocció i tritura tot el conjunt amb un rajolí d'oli d'oliva i un bon rajolí de llet de coco. Incorpora l'aigua de la cocció a poc a poc fins que aconseguisques la textura que t'agrade (més espessa o més lleugera) i ajusta de sal.
- Servix en un plat i decora amb una espiral de llet de coco, que trencarem amb un furgadents de manera que parega una teranyina.
Pastís de carabassa
Per a preparar la melmelada casolana de carabassa
Pas a pas
1. Pela 500 g carabassa i lleva'n les llavors per a trossejar-la en quadrats d'uns 5 cm.
2. Mescla la carabassa amb 150 g de sucre i 50 ml d'aigua i porta-ho a ebullició.
3. Quan bulla, tapa-ho i abaixa el foc.
4. Cuina a foc baix uns 40 minuts, removent constantment, i comprova que la melmelada tinga la textura que vols.
5. Si encara està molt líquida o la carabassa no s'ha desfet del tot, continua cuinant-la destapada.
6. Una vegada la mescla siga consistent, tritura amb la batedora o el passapuré, fins que ens quede una melmelada fina.
7. Esta mateixa recepta es pot fer canviant l'aigua pel suc d'una llima o el d'una taronja, i es pot accentuar el toc cítric incorporant la ratlladura de la llima o la taronja abans que comence a bullir.
8. A esta melmelada també va molt bé un toc d'espècies. Es pot incorporar una rama de canyella o una de vainilla a l'inici de la cocció, que s'han de retirar abans de triturar. Una rodanxa de gingebre també li donarà un toc refrescant. O una culleradeta d'anís, fins i tot una cullerada de curri.
Per a fer el pastís
- Precalfa el forn a 180 ºC.
- Desenrotlla la pasta trencada sobre el seu paper i punxa-la per tota la superfície, amb l'ajuda d'una forqueta. Folra el motle de pastís (d'uns 22 cm de diàmetre) amb la pasta trencada i fica-ho al forn durant 12 minuts. Reserva.
- Tritura en un bol 300 g de carabassa cuita o torrada amb 80 g de sucre, 3 ous, un polsim de sal, 1 culleradeta de canyella, ½ de nou moscada, ½ de gingebre i 200 ml de nata.
- Aboca la mescla sobre la pasta trencada i fica-la al forn aproximadament 30 minuts; comprova amb un ganivet o furgadents que quan el traus ix net.
- Cobrix la superfície amb melmelada de carabassa casolana. Decora amb motius de Halloween fets amb xocolate fos en una mànega pastissera.
Altres recomanacions
Com a fi de festa, què et sembla el nostre assortiment de llepolies i xocolates especial per a Halloween?
T'abellixen estes Galletes de Halloween amb forma de fantasma? També t'ensenyem a cuinar-les.