4 receptes d'aprofitament amb les sobres de Nadal.

Receptes d'aprofitament amb les sobres de Nadal

04 de gener de 2023

Per Nadal no volem quedar-nos mai curts de menjar. Per tant, solem cuinar molt i és habitual que queden sobres.

No obstant això, estes restes poden tindre una segona vida i ajudar a resoldre futurs menús. Seguix els nostres consells per a aprofitar millor els aliments, evitar-ne el desaprofitament i economitzar en esta època de l'any.

No saps què fer amb les sobres de Nadal? Hi ha moltes opcions. A continuació, t'oferim 4 receptes d'aprofitament molt saboroses i senzilles. Pren-ne nota!

4 receptes d'aprofitament amb les sobres de Nadal

Tires de rellomello amb salsa agredolça

4 recetas de aprovechamiento con las sobras de Navidad Mercadona.

Ingredients per a 2 persones:

  • 250 g de sobres de rellomello.
  • Oli d'oliva
  • 30 g de mantega.
  • 1 ceba dolça.
  • 1 got de vi negre.
  • 2 cullerades de quètxup.
  • Pebre negre.
  • 1 cullerada de gelatina de maduixa.
  • 150 g d'arròs blanc.
  • 10 g d'ametla laminada.

Pas a pas

1. Talla el rellomello en tires com el dit xicotet de grosses.

2. Salta en una cassola calenta amb un poc d'oli i mantega.

3. Retira amb una espumadora i, de seguida, afig per a ofegar una ceba picada fina.

4. Banya amb vi negre i deixa que reduïsca.

5. Afig dos cullerades de quètxup, pebre negre molt i una cullerada de gelatina de maduixa.

6. Cola la salsa que en resulta i torna-la a una paella.

7. Afig un raig d'oli d'oliva i mescla amb energia per a emulsionar.

8. Salsa la carn reservada.

9. Acompanya amb arròs blanc i ametla laminada prèviament torrada.

Crema de verdures torrades

4 recetas de aprovechamiento con las sobras de Navidad Mercadona.

Ingredients per a 4 persones:

  • 400 g de sobres de verdures torrades: pimentó, carabasseta, albergina, tomaques cherry, espàrrecs i creïlles.
  • 2 creïlles mitjanes.
  • Llet evaporada al gust.
  • Crostons al gust.
  • Pebre negre.
  • Oli d'oliva

Pas a pas

1. Posa a coure amb l'aigua justa una base de creïlles pelades i trossejades en daus grossos.

2. Prepara les verdures torrades: neteja-les d'impureses i incorpora-les a l'aigua de cocció de la creïlla quan estiga quasi cuita.

3. Quan les creïlles estiguen al punt, tritura finament el conjunt.

4. Afig llet evaporada al gust per a arribar al punt de cremositat que vols i posa al punt de sal.

5. Acaba amb crostons, un parell de gemmes dels espàrrecs reservades, pebre negre acabat de moldre i unes gotes d'oli d'oliva verge extra.

Espaguetis amb all, tomaques cherry i tonyina

4 recetas de aprovechamiento con las sobras de Navidad Mercadona.

Ingredients per a 2 persones

  • 1 rodanxa de sobres de tonyina a la planxa sense salsa.
  • 200 g d'espaguetis.
  • 3 grans d'all.
  • 1 caiena.
  • 200 g de tomaques cherry.
  • Pebre negre.

Pas a pas

1. Posa a coure els espaguetis en aigua amb sal i retira 2 minuts abans del temps de cocció que indique el fabricant.

2. En una paella àmplia, salta un raig d'oli i 3 alls laminats amb una caiena.

3. Quan els alls estiguen daurats, afig les tomaques cherry partides per la meitat i salta-ho.

4. Quan les tomaques estiguen ofegades, afig un casset de l'aigua de la cocció de la pasta i remou perquè vaja creant una salseta.

5. Afig els espaguetis al dente a la paella.

6. Remou els espaguetis amb la salsa que comença a formar-se. Si cal, afig cullerots d'aigua a la cocció per a ajudar a formar la salsa.

Tiramisú de bombons Delizze

4 recetas de aprovechamiento con las sobras de Navidad Mercadona.

Esta recepta és perfecta per a aprofitar estos dolços nadalencs que han sobrat i que tenim al moble de la cuina (torrons, bombons, polvorons…). Per a esta recepta, utilitzarem els bombons Delizze.

Ingredients per a 4 persones

  • 10 bombons Delizze.
  • 4 ous.
  • 60 g de sucre.
  • 250 g de mascarpone.
  • Xocolate en pols al gust.
  • 100 ml de llet sencera.
  • 1 rama de vainilla en rama.
  • 200 g de bescuits d'ou.

Pas a pas

1. Bat 4 rovells d'ou amb el sucre al bany de maria fins que quede esponjós. Deixa-ho refredar.

2. Quan estiga freda, afig el mascarpone. Mescla-ho bé.

3. Trosseja els bombons Delizze. Afig a la mescla.

4. Mescla la llet i les llavors d'una rama de vainilla.

5. Intercala capes dels bescuits mullats en la llet i la crema de mascarpone. Acaba amb una capa de bescuits i deixa refredar a la nevera mínim 2 hores.

6. Decora amb el xocolate en pols tamisat i alguns trossos més de bombons Delizze.

Altres recomanacions

Saps com preparar uns canelons d'aprofitament amb les sobres d'una galta de porc? Pren nota d'esta recepta

Et proposem 3 cremes saludables i ideals per a l'hivern.

Coneixes els 5 tipus de ceba que tenim en Mercadona?