Per Nadal no volem quedar-nos mai curts de menjar. Per tant, solem cuinar molt i és habitual que queden sobres.
No obstant això, estes restes poden tindre una segona vida i ajudar a resoldre futurs menús. Seguix els nostres consells per a aprofitar millor els aliments, evitar-ne el desaprofitament i economitzar en esta època de l'any.
No saps què fer amb les sobres de Nadal? Hi ha moltes opcions. A continuació, t'oferim 4 receptes d'aprofitament molt saboroses i senzilles. Pren-ne nota!
4 receptes d'aprofitament amb les sobres de Nadal
Tires de rellomello amb salsa agredolça
Ingredients per a 2 persones:
- 250 g de sobres de rellomello.
- Oli d'oliva
- 30 g de mantega.
- 1 ceba dolça.
- 1 got de vi negre.
- 2 cullerades de quètxup.
- Pebre negre.
- 1 cullerada de gelatina de maduixa.
- 150 g d'arròs blanc.
- 10 g d'ametla laminada.
Pas a pas
1. Talla el rellomello en tires com el dit xicotet de grosses.
2. Salta en una cassola calenta amb un poc d'oli i mantega.
3. Retira amb una espumadora i, de seguida, afig per a ofegar una ceba picada fina.
4. Banya amb vi negre i deixa que reduïsca.
5. Afig dos cullerades de quètxup, pebre negre molt i una cullerada de gelatina de maduixa.
6. Cola la salsa que en resulta i torna-la a una paella.
7. Afig un raig d'oli d'oliva i mescla amb energia per a emulsionar.
8. Salsa la carn reservada.
9. Acompanya amb arròs blanc i ametla laminada prèviament torrada.
Crema de verdures torrades
Ingredients per a 4 persones:
- 400 g de sobres de verdures torrades: pimentó, carabasseta, albergina, tomaques cherry, espàrrecs i creïlles.
- 2 creïlles mitjanes.
- Llet evaporada al gust.
- Crostons al gust.
- Pebre negre.
- Oli d'oliva
Pas a pas
1. Posa a coure amb l'aigua justa una base de creïlles pelades i trossejades en daus grossos.
2. Prepara les verdures torrades: neteja-les d'impureses i incorpora-les a l'aigua de cocció de la creïlla quan estiga quasi cuita.
3. Quan les creïlles estiguen al punt, tritura finament el conjunt.
4. Afig llet evaporada al gust per a arribar al punt de cremositat que vols i posa al punt de sal.
5. Acaba amb crostons, un parell de gemmes dels espàrrecs reservades, pebre negre acabat de moldre i unes gotes d'oli d'oliva verge extra.
Espaguetis amb all, tomaques cherry i tonyina
Ingredients per a 2 persones
- 1 rodanxa de sobres de tonyina a la planxa sense salsa.
- 200 g d'espaguetis.
- 3 grans d'all.
- 1 caiena.
- 200 g de tomaques cherry.
- Pebre negre.
Pas a pas
1. Posa a coure els espaguetis en aigua amb sal i retira 2 minuts abans del temps de cocció que indique el fabricant.
2. En una paella àmplia, salta un raig d'oli i 3 alls laminats amb una caiena.
3. Quan els alls estiguen daurats, afig les tomaques cherry partides per la meitat i salta-ho.
4. Quan les tomaques estiguen ofegades, afig un casset de l'aigua de la cocció de la pasta i remou perquè vaja creant una salseta.
5. Afig els espaguetis al dente a la paella.
6. Remou els espaguetis amb la salsa que comença a formar-se. Si cal, afig cullerots d'aigua a la cocció per a ajudar a formar la salsa.
Tiramisú de bombons Delizze
Esta recepta és perfecta per a aprofitar estos dolços nadalencs que han sobrat i que tenim al moble de la cuina (torrons, bombons, polvorons…). Per a esta recepta, utilitzarem els bombons Delizze.
Ingredients per a 4 persones
- 10 bombons Delizze.
- 4 ous.
- 60 g de sucre.
- 250 g de mascarpone.
- Xocolate en pols al gust.
- 100 ml de llet sencera.
- 1 rama de vainilla en rama.
- 200 g de bescuits d'ou.
Pas a pas
1. Bat 4 rovells d'ou amb el sucre al bany de maria fins que quede esponjós. Deixa-ho refredar.
2. Quan estiga freda, afig el mascarpone. Mescla-ho bé.
3. Trosseja els bombons Delizze. Afig a la mescla.
4. Mescla la llet i les llavors d'una rama de vainilla.
5. Intercala capes dels bescuits mullats en la llet i la crema de mascarpone. Acaba amb una capa de bescuits i deixa refredar a la nevera mínim 2 hores.
6. Decora amb el xocolate en pols tamisat i alguns trossos més de bombons Delizze.
Altres recomanacions
Saps com preparar uns canelons d'aprofitament amb les sobres d'una galta de porc? Pren nota d'esta recepta
Et proposem 3 cremes saludables i ideals per a l'hivern.
Coneixes els 5 tipus de ceba que tenim en Mercadona?