Et proposem el pas a pas de la nostra deliciosa recepta de Rellomello ibèric al cacau 99 %.

Recepta de Rellomello ibèric al cacau 99 %

13 de octubre de 2020

Les possibilitats de cuinar amb cacau 99 % no es limiten només a les postres, sinó que van molt més enllà. De fet, hi ha una certa tradició de cuina salada combinada amb este ingredient que oferix un contrast deliciós. Una explosió de sabor que val la pena tastar.

T'animes a cuinar a casa un deliciosa recepta de Rellomello ibèric al cacau 99 %? Una recepta diferent que et sorprendrà. A continuació, et mostrem els passos que s'han de seguir.

Seguix el nostre pas a pas per a la recepta de Rellomello ibèric al cacau 99 %

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 rellomellos de porc ibèric
  • 1 porro
  • 2 carlotes
  • 1 tomaca de pera
  • 1 got de porto
  • 2 grans d'all
  • 30 g de xocolate 99 %
  • 2 gots d'aigua
  • 4 torrades 100 % integral
  • Pebre negre molt
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra
  • Llavors de sèsam

Ingredients per a la guarnició:

  • 2 moniatos
  • ½ got de llet
  • 20 g de mantega
  • 5 g de gingebre fresc
  • Sal
  • 2 rametes de coriandre
  • Un pessic de cúrcuma

Pas a pas

Si vols seguir el procés amb detall, ací tens l'elaboració completa d'esta deliciosa recepta.

1. Talla el porro (reserva la part blanca per al puré), les carlotes, la tomaca pelada i els alls.

Texto 1 Imagen Solomillo cacao

Texto 2 Imagen Solomillo cacao

2. Ratlla el xocolate 99 % amb l'ajuda d'una ratlladora.

Texto 3 Imagen Solomillo cacao

3. Pica el pa torrat fins que quede tan triturat com siga possible.

Texto 4 Imagen Solomillo cacao

4. Salpebra el rellomello per les dos parts. En una paella amb oli, marca el rellomello pels 4 costats.

Texto 5 Imagen Solomillo cacao

5. En la mateixa paella, frig els alls juntament amb la carlota, el porro i la tomaca. Afig sal al gust.

Texto 6 Imagen Solomillo cacao

6. Una vegada calfada la verdura, afig 1 got de porto i posa a foc fort perquè s'evapore.

Texto 7 Imagen Solomillo cacao

7. Baixa a foc mitjà i afig el pa, el xocolate 99 % ratllat i l'aigua.

Texto 8 Imagen Solomillo cacao

Texto 9 Imagen Solomillo cacao

Texto 10 Imagen Solomillo cacao

8. Tapa i deixa coure durant 15 minuts.

Texto 11 Imagen Solomillo cacao

9. Afig els rellomellos 15 minuts més a foc lent.

Texto 12 Imagen Solomillo cacao

10. Tritura la salsa.

Texto 13 Imagen Solomillo cacao

11. Servix el rellomello a medallons acompanyat pel puré, la salsa al xocolate i empolvora llavors de sèsam per damunt.

Texto 14 Imagen Solomillo cacao

12. Per a preparar el puré de guarnició: bull els moniatos amb la part blanca del porro que havíem reservat, durant 20-30 minuts aproximadament. Lleva l'aigua de cocció i afig la llet, la mantega, el gingebre fresc, sal, el coriandre i la cúrcuma. Tritura-ho tot fins a aconseguir un puré cremós.

Altres recomanacions

Descobrix totes les propietats de nostre cacau 99 %. Sabor autèntic!