Quan arriba el bon temps abellixen plats frescos, lleugers i rics en verdures. T'ensenyem a preparar una deliciosa Pipirrana amb crostons, un plat popular en molts llocs d'Espanya, especialment a la zona sud.
Este plat és un bon exemple de la dieta mediterrània. Encara que admet diferents variacions en la preparació, segons el territori, la nostra recepta inclou tonyina i ou dur, a part de tomaca, pimentó, all, oli...
Seguix el pas a pas per a la recepta de Pipirrana amb crostons
Ingredients per a 4 persones:
- 1 pot de tomaca sencera pelada
- Tonyina clara en oli d'oliva
- 4 ous bollits
- ½ pimentó de fregir
- 1 gra d'all
- Crostons
- Sal en escates
- Oli d'oliva
Pas a pas:
1. Talla les tomaques i el pimentó en daus.
2. Separa les clares dels rovells.
3. Pica les clares en trossos no molt xicotets.
4. En un morter afig el gra d'all picat i la sal. Tritura-ho.
5. Afig a l'all la mitat del pimentó que hem tallat i tritura-ho. Incorpora els rovells i tritura-ho de nou. Afig l'oli i lliga-ho fins que ens quede una mescla consistent.
6. En un recipient gran, ajunta el pimentó verd restant amb la tomaca a daus, les clares i la tonyina.
7. Rectifica de sal i afig la mescla que hem preparat anteriorment. Tapa-ho amb paper film i fica-ho a la nevera durant 2-3 hores.
8. Passat eixe temps, servix-ho acompanyat de crostons d'all.
Altres recomanacions
Pren nota d'altres dos estupendes receptes estiuenques: Gaspatxo de remolatxa i Ensalada de figues.