S'acosta la festa de Halloween i seguim preparant dolços. Estos dies la carabassa és un dels elements estrella en moltes llars.
Cada vegada són més freqüents els bescuits de carabassa, a més de les disfresses, les gominoles i la diversió a cabassos.
Perquè disfruteu al màxim esta celebració us proposem una recepta de bescuit de carabassa farcit de melmelada de taronja amarga. Té una textura esponjosa i un sabor que resultarà deliciós per a als menuts i els majors. Està boníssim i és ideal per a tota la família.
A més, té un aspecte molt original. Sorprén els teus convidats amb la divertida decoració d'este bescuit, que emula una fantasmagòrica teranyina feta amb xocolate fos.
Seguix el vídeo pas a pas per a elaborar esta recepta de bescuit de carabassa:
Ingredients per a 4 persones:
- 4 ous
- 300 g de sucre blanc
- 375 g de preparat de bescuit sense gluten (inclou rent)
- 25 g de mantega sense sal
- 400 g de carabassa
- Melmelada de taronja amarga
- 1 cullerada xicoteta rasa de canella molta
- 100 ml d'oli d'oliva verge extra
- Nabius
- 100 g de xocolate negre per a fondre
- 750 g de xocolate blanc per a fondre
Pas a pas:
1. Talla la carabassa a daus.
2. Unta el motle amb mantega i enfarina, precalfa el forn a 180º.
3. En un got mesclador, afig els ous amb l'oli i el sucre.
4. Liqua-ho tot i afig la carabassa; torna a liquar.
5. Fica la mescla en un bol i afig el preparat de bescuit sense gluten (conté rent) amb la canella. Mescla-ho tot bé.
6. Fica tota la càrrega en el motle i enforna de 30 a 35 minuts. Transcorregut este temps, punxa per a comprovar que està ben cuit. Si està un poc cru, enforna de 5 a 10 minuts més fins que estiga bé.
7. Deixa refredar el bescuit a la nevera unes 2 hores.
8. Talla per la meitat el bescuit una vegada refredat i estén la confitura de taronja, tapa i torna a refredar.
9. Fon el xocolate blanc al bany maria, posa el bescuit sobre una reixeta i banya'l amb el xocolate. Deixa que perda tot el xocolate que sobra.
10. Fon el xocolate negre al bany maria, introduïx el xocolate en una mànega pastissera, deixa que estiga temperat i forma l'espiral per a fer la teranyina.
11. Decora amb els nabius o xocolatines assortides de Halloween com més t'agrade. (Pots decorar les xocolatines fent uns ulls divertits amb fondant).
Altres recomanacions
Ja tens la teua bossa de gominoles i la teua carabassa de Halloween? Prepara bé tot el pack perquè els més menuts s'ho passen d'allò més bé.