L'oli de coco és un producte que s'adapta a molts usos. El pots utilitzar en la cuina per a fregir, condimentar, preparar dolços i moltes altres receptes creatives. També és ideal per a hidratar la pell i donar-li un aspecte més suau.
Oli 100 % de coco per a les teues receptes
L'Oli de coco s'usa cada vegada més en tota classe de cuines. És natural, 100 % procedent del coco i no conté gluten.
Com s'ha d'usar?
L'oli de coco verge és molt versàtil, de manera que pots fregir i arrebossar tot tipus d'aliments com ara peixos, carns o verdures, afegir-lo als teus guisats favorits, als rostits o a les pastes. I també s'usa en saltats per al wok i en alguns tipus de curri.
L'oli de coco és recomanable com a condiment per a ensalades, a les quals aporta un exòtic toc tropical. El pots afegir a cremes calentes si vols aconseguir un sabor diferenciador. O usar-lo fins i tot d'amaniment cru en torrades per als desdejunis o berenars.
Finalment, no oblides que té múltiples usos en rebosteria. Este oli 100 % natural de coco resistix molt bé les altes temperatures, per la qual cosa serà ideal per a les receptes més saboroses de rebosteria, com ara pastissos, bescuits, galletes i moltes altres.
Receptes que pots elaborar amb oli de coco
Pancakes
1. En el vas d'una liquadora, processa 3 cullerades d'avena molta, 1 culleradeta de rent en pols, 1 ou, 3 cullerades de iogurt grec i 1 culleradeta de crema de cacauet fins que quede una mescla suau i sense grumolls.
2. Calfa 1 culleradeta d'oli de coco en una paella i posa un poc de la mescla. Cuina el pancake a foc mitjà i quan es comencen a fer bambolles en la superfície el girem i el cuinem 1 minut més. Fem el mateix amb tota la mescla.
3. Servim amb les rodanxes de ½ plàtan i 1 culleradeta de xarop de pitera.
TIP: Pots guardar-los a la nevera o al congelador. Primer deixa'ls refredar a temperatura ambient. Si vols guardar-los a la nevera, posa'ls en un recipient hermètic, però si els has de congelar, és preferible posar separadors entre cada un.
Lluç arrebossat en sopa oriental
Per al caldo:
1. Blanqueja 500 g d'ossos de pernil bullint-los en aigua durant 5 minuts. Retira l'aigua i torna a iniciar la cocció per a preparar el caldo, deixant coure els ossos de pernil ja blanquejats juntament amb 1 porro, 1 api i 1 ceba dolça durant 2 hores. En olla exprés, amb una hora de cocció ja està a punt. Cola i reserva.
Per a la recepta:
1. Salta 2 grans d'all en làmines i 2 carlotes tallades en bastons xicotets en un poc d'oli, en una paella o una olla àmplia.
2. Quan comencen a daurar, afig 1 culleradeta de pebre roig. Remou i afig de seguida 150 ml de vi negre. Deixa que bulla fins que s'evapore l'alcohol.
3. Afig el caldo que hem preparat i ratlla, de seguida, 5 g de gingebre. Deixa que bulla tot uns 10 o 15 minuts, fins que el caldo quede reduït a la meitat.
4. Incorpora 2 cullerades de salsa de soja i el suc d'1 llima.
5. Mentrestant, arrebossa en maizena 400 g de lloms de lluç. Retira l'excés i mulla-ho en 1 ou batut. Frig els lloms per les dos cares en 50 g d'oli de coco. L'oli ha d'estar calent, però sense arribar a fumejar. Reserva els lloms en paper absorbent.
6. En un got amb dos dits d'aigua freda, dissol bé una culleradeta de maizena. Afig la mescla al caldo, a poc a poc i en xicotetes tandes, mentre remous. El caldo ha d'espessir i quedar amb una textura sedosa.
7. Afig els lloms de lluç al caldo perquè acaben la cocció i es mullen bé dels sucs durant 5 minuts.
8. Servix en un plat amb una base de caldo, els lloms damunt i cebollí abundant acabat de picar.
Bescuit amb coco i xocolate
1. Precalfa el forn a 180 °C. En un bol ampli, incorpora 4 ous amb 100 g de sucre i bat enèrgicament fins que el sucre quede dissolt.
2. Afig 150 ml de llet de coco i 100 ml d'oli de coco fos prèviament i mescla fins que s'integren els ingredients. Afig 75 g de coco ratllat i remou.
3. Amb l'ajuda d'un colador, tamisa 150 g de farina mesclada amb un polsim de sal i 12 g de rent en pols. Incorpora al bol i remou fins que es forme una mescla homogènia i sense grumolls. Afig 15 g de gotes de xocolate a la mescla.
4. Unta un motle amb mantega i un polsim de farina empolvorada. Incorpora la mescla del bescuit i corona amb 15 g de gotes de xocolate restants.
5. Enforna a 180 °C durant 30 minuts aproximadament. Deixa refredar i desemmotla.
6. Decora amb coco ratllat per damunt.
L'oli de coco com a tractament facial i corporal
L'Oli de coco 100 % natural és un producte perfecte per a la pell, tant de la cara com de la resta del cos. El pots usar de manera quotidiana i afegir-lo així als teus tractaments habituals de bellesa i higiene personal. L'aplicació d'oli de coco potenciarà una pell més hidratada i suau.
Es pot utilitzar també com a hidratant capil·lar, aportarà diversos beneficis als cabells i una aroma exòtica molt especial.
Com s'ha d'aplicar?
Es pot utilitzar a la cara i al cos. Has de fer massatges suaument fins que s'absorbisca.
Als cabells l'has d'aplicar en bona quantitat perquè quede humit. Després, cobrix els cabells amb una tovallola o gorro, de 40 a 60 minuts. Posteriorment, llava'ls amb xampú, rentant amb aigua abundant fins que quede totalment rentat.
Altres recomanacions
Busques un oli d'oliva verge extra de categoria superior per a amanir els teus plats? Prova el Casa Juncal, elaborat amb olives de varietat picual de collita primerenca.
Una altra opció per a cuidar-te el cutis i deixar-lo suau, ters i lliure d'impureses és el Peeling enzimàtic. Per a tot tipus de pells.