Et presentem els nostres tres tipus de Mojo canari i t'ensenyem a preparar 3 receptes.

Mojo canari, el sabor de la tradició a les nostres botigues de Canàries

21 de maig de 2024

Quins plats prepares amb Mojo ? Molt més que una salsa, és un símbol d'identitat canària i un imprescindible en la teua taula, que et fa sentir la tradició en cada mos.

El Mojo és un tresor culinari que captura com poques altres coses l'esperit i l'essència de les nostres illes. Per això, és el protagonista d'innombrables receptes que conquisten els paladars i els cors de locals i visitants.

En Mercadona te n'oferim diferents varietats, elaborades amb ingredients de qualitat i eixe toc tradicional que tant ens agrada. Només disponibles a les nostres botigues de Canàries. Perquè acompanyes les teues papas arrugadas, peix fresc, carns i altres plats típics, o simplement per a afegir-lo al Rancho o untar-lo amb pa. De qualsevol manera, està deliciós!

T'animes a cuinar amb Mojo canari? Seguix les nostres indicacions i unix-te a nosaltres en este viatge per l'autèntica cuina de la nostra terra.

Quins tipus de Mojo canari t'oferim?

Mojo canari verd

Si busques una opció fresca i plena de color, el Mojo verd és la teua elecció. Amb eixa frescor i un vibrant to verd, és una alternativa única al tradicional Mojo roig. Elaborat a base de coriandre, té una personalitat pròpia i un sabor intens a esta herba aromàtica, que no et deixarà indiferent.

A diferència del roig, el verd no té pebre roig, però conserva la base d'oli, vinagre, all, espècies i sal. Has provat acompanyar unes papas arrugadas amb este condiment? O t'agrada més amb els plats de peix?

Mojo canari roig

Si preferixes un sabor més potent en els teus plats, este es convertirà en el teu preferit. A més del pebre roig, que li atorga el seu característic to rogenc intens i un lleuger sabor fumat, esta salsa s'elabora amb altres ingredients com oli, vinagre, all i sal.

En Mercadona t'oferim dos variants de Mojo roig canari: una més suau i una altra més picant, per a satisfer tots els gustos i ocasions. Les dos són ideals per a realçar el sabor de les carns rostides o els peixos a la graella, i els dona un extra d'autenticitat canària.

3 Receptes amb deliciós Mojo canari (per a 4 comensals)

Costelles amb pinya i creïlles

Costillas con piña y papas con Mojo canario de Mercadona

1. Sala 500 g de costelles i deixa-les reposar al frigorífic durant 2 hores.

2. Col·loca les costelles en un calder i cobrix-les amb aigua un parell de dits. Cuina a foc lent durant aproximadament 30 minuts.

3. Pela 2 creïlles mitjanes i talla la pinya en 3 parts. Posa les creïlles pelades i la pinya en el mateix calder que les costelles. Cuina durant uns 30 minuts més, fins que les creïlles queden ben guisades.

4. Reserva el caldo del guisat, que podràs usar per a altres elaboracions, i servix-ho tot en una safata, acompanyat amb abundant mojo verd.

Escaldón de gofio

Escaldón de gofio con Mojo canario de Mercadona

1. Bull un litre de caldo de peix fins que arribe al punt d'ebullició.

2. En un recipient ampli, col·loca 200 g de gofio i aboca a poc a poc el caldo calent, mesclant suaument amb una vareta fins a aconseguir la textura desitjada.

3. Servix la mescla encara calenta, acompanyada de trossos de ceba roja. Agrega una generosa quantitat de mojo roig suau per damunt, però si preferixes un sabor més intens, pots optar pel mojo roig picant.

Per a introduir variacions en esta recepta, pots utilitzar caldo de carn (per exemple, el caldo de les creïlles, costelles i pinya de la recepta anterior). Afig ceba, trossos de costella trossejada i, si t'abellix, quadrats de formatge blanc, a més del mojo roig.

Papas arrugadas

Papas arrugadas con Mojo canario de Mercadona

Les papas arrugadas són pura tradició, una de les nostres preparacions més emblemàtiques. Per a acompanyar-les, qualsevol dels nostres 3 tipus de mojo és una excel·lent opció. L'ideal és servir les 3 varietats amb les creïlles perquè cada comensal puga disfrutar-les amb el seu mojo favorit.

1. Renta acuradament 500 g de creïlles xicotetes davall de l'aixeta.

2. Col·loca les creïlles en una olla prou gran per a evitar que s'amunteguen i cobrix-les amb sal grossa (la sal ha d'estar humida perquè s'adherisca bé a la pell de les creïlles).

3. Cobrix amb aproximadament 2 litres d'aigua i cuina a foc mitjà uns 20 minuts, fins que estiguen ben guisades.

4. Retira l'aigua que sobra i torna a col·locar l'olla al foc, movent-la perquè les creïlles vagen saltant.

5. Continua cuinant uns minuts més, movent l'olla, fins que la pell de les creïlles quede blanquinosa, arrugada i seca.

6. Servix les creïlles acompanyades dels 3 tipus de mojo, perquè cada un trie el seu preferit.

Altres recomanacions

Tria l'arròs favorit per a les teues receptes entre la nostra àmplia varietat: llarg, redó, basmati, integral, vaporitzat...

T'agraden les Creps? Tasta-les en els teus desdejunis, com a postres o quan tu preferisques.

Aprén a preparar uns Tacos mexicans amb l'autèntic sabor de Mèxic.