Has sentit parlar de la Tahina? És una gran desconeguda al nostre país que, a poc a poc, es va fent lloc, sobretot entre els qui els agrada cuidar-se.
Per això, volem descobrir-te esta pasta de llavors de sèsam, procedent del Pròxim Orient, i suggerir-te unes quantes idees de consum. T'encantarà!
Característiques i propietats de la Tahina
- La Tahina és una pasta elaborada 100 % amb llavors de sèsam.
- És un producte totalment natural.
- Només conté un ingredient, per la qual cosa no té cap additiu.
- No té lactosa ni gluten i és apte per a dietes veganes.
- És un producte saludable amb gran aportació en greixos insaturats i fibra.
Com es consumix i es prepara
És ideal per a preparar en torrades, acompanyar amb fruita o ensalades, per a untar amb pa de pita o com a ingredient per a elaborar diferents receptes com hummus o babaganuix. Vos les contem a continuació:
Babaganuix
- Partix i sala una albergina partida per la meitat.
- Afig un poc d'oli perquè no s'apegue i rostix durant 40 minuts al forn a 200 °C.
- Tempera i buida l'albergina amb una cullera i pica amb l'ajuda d'una forqueta fins a aconseguir un puré amb algun trosset d'albergina.
- Afig 1 culleradeta de comí, 1 cullerada de iogurt grec, sal i pebre negre. Remou-ho.
- Continua afegint el suc de mitja llima i 1 cullerada de tahina. Mescla fins que obtingues la textura que vols.
- Emplata i aplana. Decora amb un pessiguet de julivert picat, pebre roig dolç i un rajolí d'oli.
Bròcoli saltat amb ametles laminades i salsa de tahina
- Talla 200 g de bròcoli en arbrets xicotets. En una paella amb un poc d'oli, salta el bròcoli uns minuts en tandes xicotetes, sense amuntegar el bròcoli en la paella.
- Afig 30 g d'ametles laminades. Quan dauren les ametles lleugerament i el bròcoli estiga al dente, empolvora 1 culleradeta de comí i emplata.
- En una batedora o un mesclador, incorpora 4 cullerades generoses de tahina, 2 grans d'all, 75 ml de suc de llima i 1 culleradeta rasa de sal.
- Decora el plat de bròcoli amanint-lo amb la salsa de tahina.
Llesca de plàtan, nabius i tahina
- Unta la tahina sobre una fogassa de pa, disposa el plàtan tallat en rodanxes, mitja dotzena de nabius i empolvora amb llavors de sèsam torrat.
- Abans hauràs torrat el sèsam en una paella sense oli a foc fort uns 5 minuts, fins que quede daurat.
Galletes de tahina, dàtils i avena
- Tritura 200 g de tahina en un mesclador o batedora amb 170 g de dàtils trossejats. Mescla-ho bé amb 200 g d'avena molta fins que obtingues una massa homogènia. Pot quedar algun trosset de dàtil.
- Modela unes 5 o 6 galletes amb la massa, afig llavors de sèsam al gust i disposa-les en un paper de forn untat lleugerament amb oli d'oliva.
- Enforna 15 minuts a 180 °C. Deixa que es refreden i a disfrutar!
Altres recomanacions
Si busques altres cremes d'untar, saludables i amb infinitat d'opcions, també et pot interessar la nostra Crema de cacau.