T'agrada acompanyar els teus plats amb mostassa? Esta popular salsa presenta un ampli registre d'usos i una bona diversitat de sabors. Depenent dels ingredients utilitzats, pot ser més dolça o picant.
La majoria de la gent la consumix per a condimentar hamburgueses, sàndwitxos, salsitxes de Frankfurt, etc., però la seua utilització va molt més enllà. També és un ingredient clau en diferents receptes de salses, adobs i marinats.
En Mercadona posem a la teua disposició diversos tipus de mostassa, cada un amb el seu sabor i textura únics. Tu quina preferixes? Descobrix la versatilitat de les nostres mostasses i dona'ls un toc especial als teus plats favorits.
Mostassa clàssica
La típica mostassa en el seu sabor més bàsic i amb el seu característic color groc brillant.
Recentment, hem millorat el sabor i les característiques que té, amb la reducció del sucre de la recepta quasi íntegrament, passant de 8,7 g/100 ml a 1 g/100 ml. Una altra millora de qualitat en la línia de les que solem fer amb diferents productes.
Idea de consum
La manera de consum tradicional amb esta mostassa és com a companya inseparable d'unes Salsitxes de Frankfurt. Per a preparar esta recepta només necessites torrar lleugerament el pa, calfar les salsitxes (a la planxa o en aigua bullent) i servir-les entre el pa amb ceba fregida i mostassa clàssica.
Mostassa dolça
Esta mostassa té un sabor més dolç que la clàssica. També hem incorporat millores de qualitat en este producte per a aconseguir un sabor dolç més intens. A més, este sabor ara prové de la mel, un edulcorant natural.
Disponible només a la Península i Balears.
Idea de consum
El sabor d'esta mostassa és ideal per a mullar amb uns Rellomellos de pollastre arrebossats. Només has de marinar el pollastre amb suc de llima, comí, curri, sal i pebre. Després, passa'ls per ou batut, pa ratllat i parmesà, en eixe ordre. A continuació, frig-los fins que es dauren. I ja estaran a punt per a mullar amb la nostra mostassa dolça.
Mostassa Dijon
Originària de França, té un sabor més potent i picant que la mostassa clàssica. S'elabora amb llavors de mostassa i vinagre.
Idea de consum
Una excel·lent opció és usar-la per a donar-li un toc més fort a les teues ensalades. Per exemple, una saborosa Ensalada de tomaca. Talla les tomaques i el cogombre i adoba-ho tot amb sal, pebre, orenga, oli i vinagre de Mòdena. Mescla iogurt grec amb la mostassa Dijon i amanix l'ensalada juntament amb uns crostons.
Mostassa a l'antiga
Està elaborada amb llavors senceres de mostassa, per la qual cosa presenta una textura més grossa i granulada. Té un sabor més suau que la mostassa Dijon.
Idea de consum
És perfecta per a cuinar un Pollastre en salsa. Daura en una paella els pits de pollastre salpebrats. Reserva i calfa en la mateixa paella la ceba en juliana fina. Afig 2 cullerades de mostassa a l'antiga, 1 got de vi blanc i 400 ml de nata per a cuinar. Talla els pits de pollastre en tires fines i afig-les a la salsa quan comence a bullir. Cuina durant 10 minuts i servix acompanyat de creïlles.
Mostassa a la mel
Mescla de mostassa i mel, proporciona un sabor dolç i suau als plats que acompanya.
Idea de consum
Especialment indicada per a ensalades i peixos com este Abadejo amb mel i mostassa. Cuina l'abadejo en una paella amb oli i 2 grans d'all. En un altre recipient, mescla 3 cullerades de mostassa a la mel amb el suc d'un pomelo. Cuina a foc lent fins que reduïsca. Servix en una safata els lloms d'abadejo, aboca la salsa de mostassa per damunt i amanix amb pebre negre i julivert picat. Pots acompanyar-ho amb creïlla, bajoqueta redona i carlotes baby.
Mostassa extradolça (Canàries)
La varietat més dolça de les nostres mostasses.
Només pots trobar-la a les nostres botigues de les illes Canàries.
Idea de consum
Esta mostassa combina a la perfecció amb les Papas locas, típiques de les illes Canàries. Prepara-les amb creïlles de tall fi, carn entatxonada (només disponible a Canàries), pernil dolç i formatge ratllat i corona-les amb un rajolí de mostassa extra dolç.
Altres recomanacions
Si t'agrada amanir els teus plats amb sabors autèntics, et donem idees per a cuinar amb salses especials: Cèsar, Barbacoa, Burger, Ranxera, Grill rústica...
Coneixes les nostres receptes amb Salses quètxup per a les teues nits de divendres?
Tasta les nostres Creïlles Allioli, amb sabor tradicional.