T'ensenyem a preparar una Sopa de ceba, clàssica de la cuina francesa.

Aprén a preparar una deliciosa Sopa de ceba, clàssica de la cuina francesa

23 de gener de 2024

La Sopa de ceba és molt més que una simple recepta. És un plat clàssic de la cuina francesa, ple d'història i tradició, que ha conquistat els paladars de tot el món i que ara et convidem a recrear en la teua cuina. T'animes?

Els seus orígens es remunten a l'edat mitjana i, encara que la Sopa de ceba ha anat evolucionant al llarg del temps, manté com el primer dia l'estatus de plat reconstituent, ideal per als mesos d'hivern.

A més, és una prova fefaent del valor de la cuina tradicional i la importància dels ingredients bàsics. El cruixent del pa torrat, cobert generosament amb formatge gratinat, es fon amb la suavitat de la ceba caramel·litzada i l'ou, i crea una harmònica simfonia de sabors.

Si t'agraden els plats de cullera, prepararàs una Sopa de ceba tan deliciosa com si estigueres en un bistró típic de París. Bon profit!

Pas a pas per a preparar la nostra recepta de Sopa de ceba

Ingredients per a 4 persones

  • 1 kg ceba dolça.
  • 60 ml d'oli d'oliva verge extra.
  • 30 g de mantega sense sal.
  • 1 cullerada de farina.
  • 200 ml de vi blanc.
  • 1,5 litres d'aigua.
  • Sal grossa.
  • Pebre negre.
  • 12 rodanxes de baguet.
  • 4 ous.
  • 150 g de formatge emmental per a gratinar.

Pas a pas

1. En un recipient fondo per al foc, sofrig la ceba dolça tallada en juliana amb un fil d'oli i la mantega a foc baix durant 20 o 25 minuts. La ceba s'ha de sofregir i caramel·litzar lleugerament.

Paso 1 Sopa de cebolla: en un recipiente hondo para el fuego, pochar la cebolla dulce cortada en juliana con un hilo de aceite y la mantequilla

Paso 1B Sopa de cebolla: la cebolla ha de pochar y caramelizar ligeramente

2. Afig la cullerada de farina, remou i deixa que es cuine uns minuts més.

Paso 2 Sopa de cebolla: añadir la cucharada de harina, remover y dejar que cocine unos minutos más

3. Cobrix amb el vi blanc i puja un poc el foc. Remou i, quan s'haja evaporat l'alcohol, afig l'aigua.

Paso 3 Sopa de cebolla: Cubrir con el vino blanco y subir ligeramente el fuego

Paso 3B Sopa de cebolla: cuando haya evaporado el alcohol, añadir el agua

4. Rectifica de sal i pebre, i posa-ho tot a coure uns 15 o 20 minuts.

Paso 4 Sopa de cebolla: rectificar de sal y pimienta, y poner a cocer

5. Mentrestant, precalfa el forn i torra lleugerament les rodanxes de baguet (uns 5 minuts a 200 °C).

Paso 5 Sopa de cebolla: tostar ligeramente las rodajas de pan

6. Prepara 4 recipients fondos aptes per a forn i afig un ou en cada plat.

Paso 6 Sopa de cebolla: Preparar 4 recipientes hondos y añadir un huevo

7. Repartix el caldo ben calent amb la ceba sofregida en els mateixos recipients damunt de l'ou.

Paso 7 Sopa de cebolla: Repartir el caldo bien caliente

8. Col·loca damunt les rodanxes de pa torrat (la quantitat dependrà del diàmetre del recipient) i abundant formatge emmental ratllat.

Paso 8 Sopa de cebolla: Colocar las rodajas de pan tostado y queso emmental rallado

9. Porta-ho al forn i retira-ho quan gratine bé, amb 4 o 5 minuts, a màxima potència amb grill, serà suficient.

Paso 9 Sopa de cebolla: Llevar al horno y retirar en cuanto gratine bien

Altres recomanacions

Descobrix els 5 tipus de Ceba que pots trobar en Mercadona i quina va millor per a preparar esta sopa.

No et perdes la nostra selecció de cremes saludables per a l'hivern.

Incorpora a la teua dieta fruita seca i fruita deshidratada, que contribuïxen a la teua alimentació equilibrada.