Aprén a cuinar 5 receptes amb la nostra farina de dacsa precuinada.

5 exquisides receptes amb Farina de dacsa precuinada

14 de juny de 2023

La farina de dacsa precuinada és un dels ingredients fonamentals de la cuina llatinoamericana. Un producte que, a més, no conté gluten.

Vols conéixer les seues característiques principals, com s'utilitza i les receptes més apetitoses que pots preparar amb este producte?

Característiques de la Farina de dacsa precuinada de Mercadona

  • Ideal per a cuinar determinats plats típics de Llatinoamèrica: arepes, empanades, panets de formatge, etc.
  • 100 % farina de dacsa precuinada. Sense gluten
  • Es mescla amb aigua i sal, també es pot afegir oli.
  • Es pot cuinar fregida o a la planxa.

Receptes que pots elaborar amb Farina de dacsa

Texto 2 Imagen harina maiz

Arepa d'ou amb steak tartar

  • Posa en un recipient 265 ml d'aigua.
  • Afig la sal i incorpora a poc a poc els 200 g de farina de dacsa mentre es pasta fins que s'obtinga la textura desitjada.
  • Deixa reposar 5 minuts.
  • Calfa l'oli de gira-sol a 190 °C.
  • Elabora les arepes i frig-les, durant la fregida incorpora oli per damunt de l'arepa, per a aconseguir així que una de les capes faça suflé i cree espai per a l'ou.
  • Retira de l'oli i escorre.
  • Obri per una banda i incorpora l'ou i torna a fregir durant 1 minut 40 segons. Reserva.

Elaboració steak tartar

  • Talla 60 g de rellomello amb l'ajuda del ganivet i macera'l amb els altres ingredients (3 g de mostassa, 8 g de ceba tendra molt fina, 3 g de tàperes, 10 ml d'oli d'oliva, algunes gotes de tabasco al gust, sal, pebre i cebollí).

Acabat i presentació

  • Talla d'una banda l'arepa amb l'ajuda d'un ganivet i ves amb compte que no se n'isca el rovell. Incorpora a poc a poc l'steak tartar i macera'l amb rovell d'ou.

Arepa santanderina vegetariana amb porros a la brasa i salsa tàrtara d'alvocat

  • Afig en un recipient 265 ml d'aigua i sal i ves introduint 200 g de farina de dacsa mentre que ho pastes fins que aconseguisques la textura desitjada.
  • Deixa reposar durant 5 minuts.
  • Elabora les arepes i cou-les en la paella ben calenta pels dos costats fins que estiguen daurades.
  • Reserva.

Elaboració porros a la brasa

  • Lleva la part verda de 2 porros i crema a la flama fins que quede totalment cremat.
  • Tritura amb 100 ml d'oli de gira-sol fins a aconseguir una pasta lleugera. Això ens ajudarà a realçar el sabor de brasa del porro.
  • Talla els 2 porros en troncs i cou al vapor durant 30 minuts.
  • Marca els porros a la brasa o a la paella.

Elaboració salsa

  • Talla 1 ou cuit separant la clara del rovell.
  • Pica finament 25 g de tàperes i 25 g de cogombrets.
  • Talla 50 g de ceba i 10 g de julivert a la brunesa ben fins.
  • Mescla tots els ingredients juntament amb 50 g de maionesa i 200 g de guacamole.

Acabat i presentació

  • Posa els porros damunt de l'arepa amb un poc de l'oli de les fulles cremades i la salsa tàrtara per a acabar.

Arepa de formatge farcida de carn entatxonada de vaca a la bolonyesa

  • En un bol, introduïx 265 ml d'aigua i sal, i incorpora a poc a poc 200 g de farina de dacsa fins que obtingues una massa homogènia.
  • Reserva durant 5 minuts.
  • Elabora les arepes i reserva en la nevera tapades amb paper film.

Elaboració del sofregit

  • Talla 2 cebes, 2 carlotes i 2 branques d'api a la brunesa i elabora un sofregit.
  • Incorpora el timó i el romer picat.
  • Banya-ho amb 300 ml de vi i deixa reduir ¾ parts.
  • Incorpora 500 g de salsa de tomaca i deixa-ho coure durant 10 minuts.

Farciment de carn entatxonada

  • En una cassola incorpora la carn entatxonada de vaca juntament amb el sofregit fins que tingues un farciment homogeni.

Acabat i presentació

  • Marca les arepes en una paella calenta pels dos costats. Posa una rodanxa de formatge gouda al mig i després ompli amb la carn entatxonada amb bolonyesa.

Texto 3 Imagen harina maiz

Empanada de pollastre entatxonat a la cervesa

  • En un bol posa 265 ml d'aigua, un pessic de cúrcuma, colorant i sal.
  • Incorpora a poc a poc 200 g de farina de dacsa i pasta fins que aconseguisques una textura homogènia. Reserva.

Elaboració del sofregit

  • Sofrig 3 grans d'all laminats fins que es dauren.
  • Incorpora 2 cebes tallades en juliana i daura durant 3 minuts.
  • Incorpora 1 pimentó roig i 1 verd tallats també en juliana i sofrig tot a foc mitjà fins que estiga ben cuit.
  • Ves removent-ho mentre es cuina.

Elaboració de caldo de pollastre a la cervesa

  • Amb 100 ml d'oli d'oliva tritura 2 grans d'all, un pessiguet de comí i unes fulles de coriandre.
  • Sofrig 1 ceba i 2 carlotes i incorpora la mescla anterior.
  • Deixa durant 2 minuts.
  • Incorpora 1 litre de cervesa i deixa reduir a la meitat.
  • Cobrix amb 2 litres de caldo de pollastre i deixa-ho coure tot junt fins a aconseguir un caldo ben concentrat. Cola i reserva.

Acabat i presentació

  • En una cassola posa el sofregit i el pollastre entatxonat i ves incorporant el caldo de pollastre a la cervesa fins que el farciment estiga ben sucós.
  • Elabora l'empanada i frig-la.

Texto 4 Imagen harina maiz

Almojábana de formatge manxec

  • Bat 180 g de mantega i deixa-la amb textura de pomada.
  • Mescla 2 ous amb 40 g de sucre i 10 g de sal.
  • En un bol posa els ous amb el sucre, la mantega pomada i 150 ml de nata, i ves incorporant 400 g de farina de dacsa i 13 g de rent en pols.
  • Pasta a poc a poc.
  • Finalment, incorpora 250 g de formatge manxec ratllat i 50 g de llet en pols, pasta-ho fins que estiga tot integrat i deixa-ho reposar.
  • Modela boles mitjanes i introduïx-les al forn a 180° durant 15 min. Deixa reposar.

Altres recomanacions

T'ensenyem a preparar 4 delicioses receptes amb clares d'ou.