La farina de dacsa precuinada és un dels ingredients fonamentals de la cuina llatinoamericana. Un producte que, a més, no conté gluten.
Vols conéixer les seues característiques principals, com s'utilitza i les receptes més apetitoses que pots preparar amb este producte?
Característiques de la Farina de dacsa precuinada de Mercadona
- Ideal per a cuinar determinats plats típics de Llatinoamèrica: arepes, empanades, panets de formatge, etc.
- 100 % farina de dacsa precuinada. Sense gluten
- Es mescla amb aigua i sal, també es pot afegir oli.
- Es pot cuinar fregida o a la planxa.
Receptes que pots elaborar amb Farina de dacsa
Arepa d'ou amb steak tartar
- Posa en un recipient 265 ml d'aigua.
- Afig la sal i incorpora a poc a poc els 200 g de farina de dacsa mentre es pasta fins que s'obtinga la textura desitjada.
- Deixa reposar 5 minuts.
- Calfa l'oli de gira-sol a 190 °C.
- Elabora les arepes i frig-les, durant la fregida incorpora oli per damunt de l'arepa, per a aconseguir així que una de les capes faça suflé i cree espai per a l'ou.
- Retira de l'oli i escorre.
- Obri per una banda i incorpora l'ou i torna a fregir durant 1 minut 40 segons. Reserva.
Elaboració steak tartar
- Talla 60 g de rellomello amb l'ajuda del ganivet i macera'l amb els altres ingredients (3 g de mostassa, 8 g de ceba tendra molt fina, 3 g de tàperes, 10 ml d'oli d'oliva, algunes gotes de tabasco al gust, sal, pebre i cebollí).
Acabat i presentació
- Talla d'una banda l'arepa amb l'ajuda d'un ganivet i ves amb compte que no se n'isca el rovell. Incorpora a poc a poc l'steak tartar i macera'l amb rovell d'ou.
Arepa santanderina vegetariana amb porros a la brasa i salsa tàrtara d'alvocat
- Afig en un recipient 265 ml d'aigua i sal i ves introduint 200 g de farina de dacsa mentre que ho pastes fins que aconseguisques la textura desitjada.
- Deixa reposar durant 5 minuts.
- Elabora les arepes i cou-les en la paella ben calenta pels dos costats fins que estiguen daurades.
- Reserva.
Elaboració porros a la brasa
- Lleva la part verda de 2 porros i crema a la flama fins que quede totalment cremat.
- Tritura amb 100 ml d'oli de gira-sol fins a aconseguir una pasta lleugera. Això ens ajudarà a realçar el sabor de brasa del porro.
- Talla els 2 porros en troncs i cou al vapor durant 30 minuts.
- Marca els porros a la brasa o a la paella.
Elaboració salsa
- Talla 1 ou cuit separant la clara del rovell.
- Pica finament 25 g de tàperes i 25 g de cogombrets.
- Talla 50 g de ceba i 10 g de julivert a la brunesa ben fins.
- Mescla tots els ingredients juntament amb 50 g de maionesa i 200 g de guacamole.
Acabat i presentació
- Posa els porros damunt de l'arepa amb un poc de l'oli de les fulles cremades i la salsa tàrtara per a acabar.
Arepa de formatge farcida de carn entatxonada de vaca a la bolonyesa
- En un bol, introduïx 265 ml d'aigua i sal, i incorpora a poc a poc 200 g de farina de dacsa fins que obtingues una massa homogènia.
- Reserva durant 5 minuts.
- Elabora les arepes i reserva en la nevera tapades amb paper film.
Elaboració del sofregit
- Talla 2 cebes, 2 carlotes i 2 branques d'api a la brunesa i elabora un sofregit.
- Incorpora el timó i el romer picat.
- Banya-ho amb 300 ml de vi i deixa reduir ¾ parts.
- Incorpora 500 g de salsa de tomaca i deixa-ho coure durant 10 minuts.
Farciment de carn entatxonada
- En una cassola incorpora la carn entatxonada de vaca juntament amb el sofregit fins que tingues un farciment homogeni.
Acabat i presentació
- Marca les arepes en una paella calenta pels dos costats. Posa una rodanxa de formatge gouda al mig i després ompli amb la carn entatxonada amb bolonyesa.
Empanada de pollastre entatxonat a la cervesa
- En un bol posa 265 ml d'aigua, un pessic de cúrcuma, colorant i sal.
- Incorpora a poc a poc 200 g de farina de dacsa i pasta fins que aconseguisques una textura homogènia. Reserva.
Elaboració del sofregit
- Sofrig 3 grans d'all laminats fins que es dauren.
- Incorpora 2 cebes tallades en juliana i daura durant 3 minuts.
- Incorpora 1 pimentó roig i 1 verd tallats també en juliana i sofrig tot a foc mitjà fins que estiga ben cuit.
- Ves removent-ho mentre es cuina.
Elaboració de caldo de pollastre a la cervesa
- Amb 100 ml d'oli d'oliva tritura 2 grans d'all, un pessiguet de comí i unes fulles de coriandre.
- Sofrig 1 ceba i 2 carlotes i incorpora la mescla anterior.
- Deixa durant 2 minuts.
- Incorpora 1 litre de cervesa i deixa reduir a la meitat.
- Cobrix amb 2 litres de caldo de pollastre i deixa-ho coure tot junt fins a aconseguir un caldo ben concentrat. Cola i reserva.
Acabat i presentació
- En una cassola posa el sofregit i el pollastre entatxonat i ves incorporant el caldo de pollastre a la cervesa fins que el farciment estiga ben sucós.
- Elabora l'empanada i frig-la.
Almojábana de formatge manxec
- Bat 180 g de mantega i deixa-la amb textura de pomada.
- Mescla 2 ous amb 40 g de sucre i 10 g de sal.
- En un bol posa els ous amb el sucre, la mantega pomada i 150 ml de nata, i ves incorporant 400 g de farina de dacsa i 13 g de rent en pols.
- Pasta a poc a poc.
- Finalment, incorpora 250 g de formatge manxec ratllat i 50 g de llet en pols, pasta-ho fins que estiga tot integrat i deixa-ho reposar.
- Modela boles mitjanes i introduïx-les al forn a 180° durant 15 min. Deixa reposar.
Altres recomanacions
T'ensenyem a preparar 4 delicioses receptes amb clares d'ou.