Els Dàtils, amb el seu exquisit sabor dolç i textura suau, són un regal que la terra ens oferix i que ens connecta amb l'essència del natural.
No solament delecten el teu paladar, sinó que, a més, tenen nombrosos beneficis saludables i aplicacions culinàries. Des de proporcionar-nos un alt valor nutricional fins a servir d'edulcorant natural en una varietat de plats, els dàtils han conquistat el seu lloc en la dieta de persones de tot el món.
D'altra banda, són ideals per a endur-te'ls en activitats a l'aire lliure, i perfectes per a donar personalitat als teus plats principals, postres i ensalades. Estem encantats d'oferir-te diferents varietats de dàtils perquè pugues disfrutar tots els seus avantatges i les seues diverses formes d'ús en la cuina quotidiana. Tu com preferixes consumir-los?
Quins Dàtils pots trobar en Mercadona?
Dàtil dessecat sense pinyol
Un snack natural per a disfrutar-lo en una gran varietat de situacions. Molt fàcils d'utilitzar en la cuina, fins i tot en entrepans. Com que no tenen pinyol, permeten el seu ús directe també en batuts, mescles per a enfornar, salses, etc., sense més preocupació.
Dàtils Medjoul amb pinyol
Una opció excel·lent en la cuina creativa, bé com a postres o per a deliciosos farciments, salses, etc. Originaris de la regió de Medjoul, al Marroc, destaquen per la seua gran mida, carnositat i sabor intens.
Dàtils en branca 400 g
Per als qui preferixen l'opció en branca, estos dàtils originaris de Tunísia són perfectes per al seu ús com a snack o en plats dolços i salats. A Ceuta i Melilla els trobaràs disponibles també en grandària de 2 kg.
Algunes propietats i beneficis dels dàtils
Introduir dàtils en la teua alimentació pot ser molt positiu. Els dàtils tenen nombrosos beneficis saludables. Els coneixes?
- Són una excel·lent font d'energia i nutrients, ja que contenen fibra, vitamines i minerals essencials (ferro, calci, potassi, magnesi...).
- Esta brillant combinació dona al dàtil propietats antioxidants i diürètiques.
- Fa un extraordinari paper com a edulcorant natural, per la qual cosa pot ajudar-te a reduir el sucre de la teua alimentació i convertir-se en l'ingredient estrela de postres i altres plats.
- El seu alt contingut en fibra dietètica i insoluble contribuïx a millorar la digestió.
- Té propietats assaciadores.
A més, en la cuina és un bon aliat per a diferents receptes: farciments d'aperitius, ensalades, smoothies i batuts, salses, farciments de carns, etc.
La seua versatilitat et permet experimentar i crear plats deliciosos i nutritius. Com a suggeriment, et proposem 6 delicioses receptes.
6 receptes amb Dàtils
Pa de dàtils i panses
Ingredients
- 375 g de dàtils.
- 190 ml suc de taronja.
- 440 g de farina.
- 125 g de sucre.
- 1 c/c bicarbonat.
- 1 c/c rent en pols.
- ½ c/c clau d'espècia.
- 1 ou.
- 190 g panses.
- 60 ml oli vegetal.
- ½ c/c sal.
Preparació
1. Precalfa el forn a 180°. Utilitza un motle rectangular, unta'l amb oli i folra'l amb paper de forn.
2. Reduïx el suc de taronja amb els dàtils en un cassó. Retira del foc i deixa-ho refredar.
3. Mescla la farina, el sucre, el bicarbonat, el rent, la sal i el clau d'espècia en un bol.
4. En un altre bol bat l'ou amb l'oli.
5. Talla els dàtils en trossets.
6. Utilitza una batedora per a ajuntar la mescla de farina amb la de l'ou. Mescla fins que quede una massa uniforme. És el moment d'afegir els dàtils i les panses. Remou bé.
7. Aboca la mescla en el motle i posa-la en el forn uns 45 minuts. Comprova amb un palet si el centre està fet. Si ix net, ja ho tens.
Quiche de tomaca, formatge i dàtils
Ingredients
- 1 planxa de pasta trencada.
- 150 g tomaques cherry.
- 100 g formatge gorgonzola.
- 3 ous.
- 300 g de nata.
- 12 dàtils sense pinyol.
Preparació
1. Precalfa el forn a 180°.
2. Disposa la pasta trencada en un motle i amb pes damunt. Col·loca-la al forn durant 10 minuts.
3. Bat els ous, afig la nata i condimenta amb sal i pebre.
4. Talla els dàtils en rodanxes fines.
5. Talla les tomaques cherry per la meitat.
6. Cobrix la massa trencada i enfornada amb la mescla de nata i ou.
7. Distribuïx les tomaques, el formatge gorgonzola esmicolat i les rodanxes de dàtils.
8. Porta-ho al forn durant, aproximadament, 20 minuts o fins que la massa estiga daurada i en punxar amb un palet, este isca net.
Mandonguilles de pollastre amb dàtils i ametles
Ingredients
- 500 g de pit de pollastre.
- 12 dàtils sense pinyol.
- 100 g palets d'ametles.
- 50 g d'ametla molta.
- 2 llesques de pa de motle.
- 100 ml de vi blanc.
- 30 ml de llet.
- 1 ceba.
- 500 ml caldo de pollastre.
- 150 g de farina.
- Sal.
- Pebre.
- Oli.
Preparació
1. Trosseja els dàtils en xicotets trossos.
2. Talla els pits de pollastre en trossos molt fins.
3. Pica les ametles senceres utilitzant un ganivet i torra-les en una paella sense afegir oli.
4. Pica mitja ceba molt fina i sofrig en una paella amb un toc d'oli.
5. Submergix el pa en la llet durant 2 minuts i escorre l'excés de líquid.
6. Mescla la carn picada amb el sofregit de ceba, el pa remullat en llet, els dàtils, l'ou, la sal i el pebre. Reserva a la nevera.
7. Talla l'altra mitat de la ceba en juliana i sofrig-la en una paella amb un poc d'oli.
8. Incorpora les ametles picades. Mescla bé.
9. Afig vi blanc i deixa que reduïsca.
10. Aboca el caldo de pollastre i cuina durant uns 10 minuts.
11. Tritura la mescla i corregix el punt de sal si cal.
12. Posa a calfar oli en una paella mentres formes boletes amb la mescla de carn i les arrebosses en farina. A continuació, frig-les. Una vegada marcades, col·loca sobre paper absorbent i reserva.
13. Afig les mandonguilles a la salsa i deixa-les cuinar uns 10 minuts més.
14. Servix les mandonguilles i adorna el plat amb els palets d'ametla.
Pizza de dàtils, formatge de cabra i ceba caramel·litzada
Ingredients
- 1 base de pizza.
- 3 o 4 dàtils Medjoul.
- Orenga.
- Mozzarella.
- Formatge de cabra.
- Ceba caramel·litzada.
Preparació
1. Precalfa el forn a 180°.
2. Talla els dàtils per la meitat i desossa'ls. Fes 2 o 3 tires amb cada meitat.
3. Prepara la pizza cobrint la base amb la mozzarella i assaona amb orenga. Afig el formatge de cabra tallat en discos, les tires de dàtils i un toc de ceba caramel·litzada.
4. Enfornar durant 10 o 15 minuts.
Gelat de dàtils i caramel
Ingredients
- 100 ml d'aigua.
- 150 g de sucre.
- 4 rovells d'ou.
- 300 ml de nata.
- 50 g de dàtils sense pinyol.
- Caramel líquid.
Preparació
1. Bull l'aigua juntament amb el sucre fins que aconseguisques un almívar suau.
2. Bat els rovells d'ou amb una batedora o unes varetes i incorpora gradualment l'almívar en forma de fil, fins que la mescla duplique el volum i arribe a una temperatura temperada.
3. Talla els dàtils en trossets
4. Munta la nata i afig els trossos de dàtils.
5. Amb moviments envolupants, mescla la nata amb els dàtils juntament amb els rovells batuts amb almívar.
6. Aboca la mescla en un motle i congela un mínim de 4 hores.
7. Adorna el gelat amb caramel líquid i servix-lo.
Dàtils farcits de mascarpone i anous
Ingredients
- 6 dàtils Medjoul.
- 100 g de mascarpone.
- 6 anous senceres.
- 50 g de sucre de llustre.
- ½ c/c canella en pols.
Preparació
1. Mescla el mascarpone amb el sucre de llustre fins que aconseguisques una mescla suau i uniforme.
2. Talla els dàtils per la meitat i lleva'ls el pinyol. Forma una espècie de barqueta amb cada un.
3. Ompli cada meitat del dàtil amb la crema de mascarpone.
4. Col·loca mitja anou en cada meitat del dàtil i finalitza empolvorant un poc de canyella en pols sobre cada porció.
Altres recomanacions
La nostra fruita seca i fruites deshidratades contribuïx a la teua alimentació saludable i t'oferix moltes formes de consum: per a picar entre hores, aperitius, desdejunis, berenars...
Aconseguix un extra d'energia amb estes Barretes de cereals.