Interior del Rusc, magatzem per a la venda online situat a València

Mercadona inicia les obres del nou magatzem online a Alacant amb una inversió de 14 milions d'euros

27 de juliol de 2021
  •  Durant la construcció participen 25 proveïdors que donen treball a 150 persones durant la fase d'obres.
  • Este magatzem, per a gestionar i preparar les comandes online, se sumarà als que la companyia té en marxa a València, Barcelona i Madrid.
  • La previsió és inaugurar este centre, anomenat internament Rusc, a mitjan 2022 amb una plantilla de més de 340 persones. 

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha començat els treballs per a la construcció del seu magatzem exclusiu per a la compra online a Alacant, que se sumarà als que ja té en marxa a València, Barcelona i Madrid. El Rusc, com internament la companyia denomina els magatzems destinats al servici online, estarà situat a la carretera d'Ocaña, darrere de Mercalacant, i té prevista una inversió de més de 14 milions d'euros. Durant la fase de construcció participen 25 proveïdors que donen treball a 150 persones. La nau ocuparà 10.000 m² sobre una parcel·la de 19.000 m² de superfície i s'espera que es pose en marxa a mitjans de l'any que ve.

Des d'este Rusc, on es gestionaran i prepararan les comandes online, la previsió és oferir el nou servici a la ciutat d'Alacant, i en funció de l'evolució del projecte, la companyia preveu expandir el servici a altres municipis de la província. L'equip que treballarà al Rusc d'Alacant estarà compost per aproximadament 340 persones, entre repartidors i pickers.  

Sostenibilitat i eficiència

La nova compra online pretén millorar l'experiència de “El Cap” (client) en habilitar la nova web de compra i aplicació mòbil, a més de portar associats importants canvis estructurals que permeten optimitzar els processos de preparació i repartiment. En traslladar la preparació i l'enviament de les comandes al Rusc, en lloc de gestionar-les una a una des de les botigues, s'incrementa la productivitat i l'eficiència, amb la qual cosa es garantix un millor servici.

A més, la flota de vehicles de Mercadona Online està composta per vehicles de gas que poden transportar fins a 15 comandes. Estos vehicles han sigut dissenyats exclusivament amb 3 zones de temperatura adaptades a cada tipus de producte: temperatura ambient, refrigerat i congelat. A més, incorpora un sistema de descàrrega mecanitzat que minimitza la manipulació de la càrrega, amb la reducció consegüent de sobreesforços per a les treballadores i els treballadors i la disminució del temps de descàrrega. 

Treballadors del Rusc de Getafe (Madrid)Treballadors del Rusc de Getafe (Madrid).

Interior del Rusc, magatzem per a la venda online situat a ValènciaInterior del Rusc de València (València).