El president de la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca, Raimundo de Montis, amb la directora de Relacions Externes de les Illes Balears, Bárbara Ordás

Mercadona dona 20 tones de productes de primera necessitat a la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca

28 de juliol de 2021
  • La companyia de supermercats aferma la seua col·laboració amb l'organització entregant un any més 20 tones de productes, com pasta, arròs, llegums, galletes o bolquers després de renovar el seu conveni anual de col·laboració.  
  • Mercadona col·labora amb 14 entitats benèfiques de les Illes Balears, a les quals ha donat des de principi d'any 173 tones de productes de primera necessitat.  

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha entregat hui dimecres vint tones de productes de primera necessitat a la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca, com pasta, arròs, llegums, galletes i bolquers, fruit del ferm compromís de la cadena d'estar al costat dels col·lectius més desfavorits, una labor que ha reforçat a conseqüència de la crisi sanitària i econòmica.

La donació s'emmarca dins del conveni de col·laboració anual que han renovat este matí amb la finalitat que els aliments es distribuïsquen entre les prop de cent entitats sense ànim de lucre beneficiàries del Banc d'Aliments, que cobrixen les necessitats d'unes 35.000 persones.

El president de la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca, Raimundo de Montis, va valorar "l'ajuda constant de Mercadona i la magnífica relació entre les dos entitats. Saber que comptem any rere any amb el seu suport ens dona tranquil·litat".

Per la seua part, la directora de Relacions Externes d'Illes Balears, Bárbara Ordás, va declarar: "És una satisfacció col·laborar amb el Banc d'Aliments tant en donacions privades que duem a terme com en Operacions Quilo. Agraïm enormement a l'entitat el seu treball i dedicació altruista, claus per a la societat balear".

Mercadona manté un compromís social amb els veïns i veïnes de les zones en les quals té presència i activitat. En el cas de les Illes Balears, des de principi d'any la companyia de supermercats ha donat a menjadors socials i altres entitats benèfiques més de 173 tones d'aliments, la qual cosa equival a prop de 2.900 carros de la compra.

En este sentit, Mercadona col·labora amb el Banc d'Aliments de Mallorca, els bancs d'aliments municipals de Maó i Ciutadella de Menorca, Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera i amb deu menjadors socials de les illes. En concret, a Mallorca repartix diàriament aliments a Sor Isabel Bonnín, Estrellas & Duendes, Refugi del Pare Gaspar Aguiló, Tardor, Les Germanetes dels Pobres, Can Gazà i Ebenezer Maranata, i a Eivissa als menjadors socials de Vila, Santa Eulària des Riu i Sant Antoni de Portmany gestionats per Càritas Diocesana d'Eivissa i Formentera.

Una política d'acció social sostenible en l'estratègia d'RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és tornar part del que rep d'esta. Amb este objectiu es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de la companyia, que atén el component social i ètic per mitjà de diferents línies d'actuació que reforcen l'aposta pel creixement compartit. Juntament amb la donació d'aliments, Mercadona col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat. Amb esta finalitat, Mercadona disposa d'un Sistema de Gestió Ambiental propi, basat en els principis de l'economia circular i enfocat a l'optimització logística, l'eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic. En este sentit, destaca que Mercadona, juntament amb els seus Proveïdors Totaler, treballa en l'Estratègia 6.25 per a aconseguir l'any 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d'este material siguen reciclables i reciclar tot el residu de plàstic. A més, treballa en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible i la millora de la qualitat de l'aire a les nostres ciutats utilitzant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Mercadona és soci des de l'any 2011 del Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció.

El president de la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca, Raimundo de Montis, amb la directora de Relacions Externes de les Illes Balears, Bárbara OrdásEl president de la Fundació Banc d'Aliments de Mallorca, Raimundo de Montis, amb la directora de Relacions Externes de les Illes Balears, Bárbara Ordás.