Ampliació Bloc Logístic de Mercadona a San Isidro (Alacant)

Mercadona amplia el Bloc Logístic de San Isidro (Alacant) amb una inversió total de 98 milions d'euros

01 de juny de 2021
  • Els treballs es van iniciar el mes de maig de 2018 en una nova parcel·la de 83.000 m² de superfície.
  • Amb esta ampliació, Mercadona reafirma el compromís d'eliminar els sobreesforços dels seus treballadors.

Mercadona ha finalitzat els treballs per a l'ampliació del Bloc Logístic al municipi alacantí de San Isidro amb la construcció d'una nova nau que ocuparà 53.000 m² sobre una parcel·la de més de 83.000 m² de superfície situada entre els carrers España i Portugal del polígon industrial La Granadina davant de l'actual nau de congelat, línia del pa i refrigerats del seu Bloc Logístic. En la construcció han treballat més de 17 empreses locals, la major part de les quals són pimes de la província d'Alacant, la qual cosa suposa un impuls en la reactivació econòmica de la zona durant el transcurs de les obres.

La construcció de la nova nau es va iniciar el mes maig de 2018 i es va abordar en dos fases. Una primera fase, que està en marxa des de novembre de 2019, en la qual se situa el magatzem del peix, i una segona fase que acaba d'entrar en funcionament, on estan els productes peribles, principalment carn, fruita i verdura. En total, la companyia ha invertit 98 milions d'euros. Esta àrea de frescos disposa d'un sistema automatitzat PPG (Picking Pont Grua), un sistema innovador d'emmagatzematge i preparació de palets de carn, fruita i verdura. Amb este sistema s'elimina la manipulació i els sobreesforços per part dels treballadors en tot el procés, des de la recepció de mercaderies fins a la formació dels palets que seran expedits a les botigues. A més, garantix la manipulació correcta dels productes i n'assegura la qualitat.

Esta nova nau se sumarà al conjunt del Bloc Logístic que opera des de l'any 2002 al polígon industrial La Granadina a San Isidro. El Bloc Logístic disposa d'una plantilla de 930 persones, totes amb llocs de treball estable i de qualitat. Amb motiu de l'ampliació s'ha contractat 29 persones més per a cobrir els llocs de tècnic en instal·lacions, frigoristes i electromecànics entre altres oficis. A més, per a la posada en marxa de la nova instal·lació s'han invertit unes 80.000 hores de formació amb la plantilla. Des del Bloc Logístic de San Isidro, Mercadona subministra actualment 174 supermercats de les províncies d'Alacant, Albacete i Conca, i tota la Regió de Múrcia.

Mercadona a la província d'Alacant

Mercadona té 97 supermercats en els 42 municipis en els quals està present de la província d'Alacant, que proporcionen treball estable i de qualitat a 5.495 persones; l'any passat va donar faena a 312 persones.

Una mostra de l'aposta de la companyia per la província són els 799 milions d'euros en compres a proveïdors alacantins en 2020.

A més, un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és compartir part del que rep d'esta. Mercadona va reforçar al llarg de l'any passat la seua responsabilitat social a la província per mitjà de diferents iniciatives, amb més de 427 tones d'aliments donats a entitats socials alacantines. És el cas de les que realitza amb els 6 menjadors socials de la província, entre els quals està Alicante Gastronómica Solidaria, als quals dona diàriament productes de primera necessitat, i a entitats com la Fundació Banc d'Aliments d'Alacant, Creu Roja o Càritas, entre altres.

Ampliació Bloc Logístic de Mercadona a San Isidro (Alacant)Ampliació Bloc Logístic de Mercadona a San Isidro (Alacant).