Façana nova botiga eficient

Zaragoza - Mercadona inaugura una nova botiga eficient a la ciutat

20 de novembre de 2020
  • La nova botiga suposa la creació de 26 nous llocs de treball estables i de qualitat i tindrà una plantilla total de 62 persones.
  • Esta nova botiga eficient presenta novetats en totes les seccions i millores tant en l'àmbit mediambiental com en el tecnològic i de servici, amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència total de compra dels seus clients.
  • El nou supermercat ha comportat una inversió de 4,5 milions i en la construcció han participat 79 proveïdors, que han donat faena a més de 512 persones durant la fase d'obra.

Mercadona inaugura un nou supermercat eficient a Saragossa, concretament al barri de Torrero. Este supermercat, que obri amb el Nou Model de Botiga Eficient de Mercadona, que reforça l'excel·lència en el servici i optimitza l'acte de compra dels seus clients, presenta millores de les quals es beneficien tant els "Caps" (clients), com els treballadors, els proveïdors i la societat.

Per a dur-ho terme, este nou supermercat presenta novetats en totes les seccions. Per exemple, disposa d'una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasament, una góndola central en la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servici de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb màquina per a tallar el pa i pastisseria refrigerada o una nova exposició en la pescateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

Esta botiga disposa també de la secció "A Punt per a Menjar", que ha ampliat l'assortiment amb plats més saludables, com ara menestra de verdures o diferents tipus de peixos, orada, salmó i abadejo amb guarnició; més entrepans, com el brioix vegetal, l'hamburguesa d'Angus o l'entrepà de pernil, i un nou mostrador de Hot Deli, amb ampli assortiment de rostits, com pollastre, costelles o creïlles. Totes les opcions se servixen en envasos fabricats amb canya de sucre o cartó, fruit del compromís actiu de Mercadona amb el medi ambient, a donar el "SÍ a continuar cuidant el Planeta", i una aposta decidida per la sostenibilitat a llarg termini del procés.

A més, el supermercat de Torrero disposa, entre altres millores, d'una nova entrada amb doble envidrat que evita corrents d'aire, uns corredors més amplis i un nou model de carro de la compra i un nou model de carro tipus cistella molt més ergonòmics i lleugers.

Esta nova generació de supermercat eficient té una superfície de sala de vendes de 1.750 metres quadrats i té un disseny totalment renovat respecte a l'anterior model de botiga amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, aposten per espais diàfans amplis que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

En la construcció d'esta nova botiga eficient de Mercadona han participat 79 proveïdors que han donat faena a 512 persones durant la fase d'obra.

Tecnologia i ergonomia per als treballadors i treballadores de Mercadona

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, este nou supermercat inclou múltiples mesures per a millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa de Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats disfruten de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, esta Nova Botiga Eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals poder compartir informació des de qualsevol secció de la botiga; la qual cosa facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conéixer la gestió de la botiga en temps real, cosa que facilita la presa de decisions i contribuïx a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos. 

Estalvi energètic: botiga ecoeficient

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40 % el consum energètic respecte al model de botiga convencional, gràcies a la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i s'han optimitzat els materials i el grossor de les parets i els sostres, i amb nous congeladors més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d'un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient. 

L'horari d'obertura d'este supermercat és de dilluns a dissabte, de 9:00 a 21:30 hores, i disposa d'un aparcament de 137 places per a facilitar l'acte de compra a tots els clients que es desplacen en vehicle privat. A més, Mercadona ha habilitat el seu servici a domicili i la compra online a través de la pàgina web www.mercadona.es.

Amb esta nova obertura, els clients de Mercadona es beneficiaran de la seua coneguda política comercial SPB (sempre preus baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consistix a garantir el menor preu unitari dels productes, amb la millor qualitat, de manera permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, amb independència de qui fabrique el producte, un assortiment eficaç amb la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Mercadona a la Comunitat d'Aragó

Amb la posada en marxa d'este supermercat, Mercadona manté la seua aposta decidida per la Comunitat d'Aragó, on disposa, al tancament de l'any 2019, de 44 botigues i una plantilla de 2.366 persones, totes amb treball estable i de qualitat. A més, en els últims 2 anys ha invertit més de 85 milions d'euros, destinats principalment al creixement i modernització de la seua xarxa de botigues i a l'ampliació de les seues plataformes logístiques, des de les quals proveïx diàriament els supermercats de la Comunitat d'Aragó.

També manté un compromís social amb els veïns i veïnes de les zones en les quals té presència i activitat. En el cas d'Aragó, el passat exercici va donar 208 tones d'aliments, equivalents a 3.465 carros de la compra, entre un total de 7 menjadors socials i entitats benèfiques. Este compromís solidari també s'ha reforçat des de principi d'any a conseqüència de la situació derivada de la crisi sanitària, a la qual la companyia ha respost amb un increment de les donacions respecte a 2019, fins a les més de 261 tones a la Comunitat en els sis primers mesos de 2020.

Façana nova botiga eficient a ZaragozaFaçana nova botiga eficient a Zaragoza.

Logo EActiVat